Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Fietspunten aan stations Knokke-Heist en Torhout bedreigd

Fietspunten aan stations Knokke-Heist en Torhout bedreigd

Nieuws
21/05/2015

Bij ons zijn Knokke en Torhout bedreigd.

Deze fietspunten zijn gelegen aan NMBS-stations en zijn verantwoordelijk voor het onderhoud en de netheid van fietsenstallingen, houden toezicht en halen fietswrakken en weesfietsen uit de rekken. Ze voeren kleine fietsherstellingen uit voor pendelaars die hiervoor betalen en verhuren fietsen. De fietspunten werken met werknemers uit de sociale economie die intensief begeleid worden en werkervaring kunnen opdoen.

Fout signaal

Jan Vanhee, directeur van Fiets&Werk, de koepel van sociale fietsondernemingen: “In deze tijden van files en milieudruk is dit een fout signaal en moet er net meer geïnvesteerd worden in de fiets. In een recente bevraging gaven bijna 1 op de 5 pendelaars aan meer naar het station te fietsen door de aanwezigheid van een fietspunt. Logisch, gezien onze leden instaan voor nette stallingen en hun aanwezigheid voor minder fietsdiefstal zorgt."

Fiets&Werk vraagt de NMBS om de beslissing te herzien en samen met andere overheidsinstanties te zoeken naar oplossingen voor het behoud van fietspunten én sociale tewerkstelling.

De NMBS laat weten dat ze wel nog af en toe controles zouden doen en de fietspunten onderhouden, maar niet meer permanent.

Auteurs: