Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Fataal ongeval: moord of niet? Assisenzaak van start

Fataal ongeval: moord of niet? Assisenzaak van start

Nieuws
08/10/2021

De man, die ook teveel gedronken had, reed toen op een geparkeerde bus, de vrouw uit Boezinge werd uit de wagen geslingerd en overleed ter plaatse. De beschuldigde beweert dat hij het ongeval niet met opzet veroorzaakte, maar het openbaar ministerie denkt daar anders over. Hij wordt beschuldigd van moord.

Vader slachtoffer : "dit was geen ongeval"

De man uit Vleteren was op de avond van het ongeval zijn ex gaan opzoeken in een café in Poperinge. Daar hadden ze ruzie gemaakt. Toch was zijn ex in zijn auto gestapt. Maar dat heeft dus haar leven gekost. Ook de vader van het slachtoffer gelooft niet dat het zomaar een ongeval was: "Er ging al een historie van twee jaar aan vooraf. Met slagen en verwondingen en ziekenhuisopnames. Het werd steeds erger. Dit is geen ongeval. Nooit geweest."

Vier mannen en acht vrouwen wacht nu de moeilijke taak om te beslissen of het ongeval al dan niet opzettelijk is veroorzaakt. Er komen een vijftigtal getuigen aan het woord. De verdediging van de man heeft aangekondigd dat ze de vrijspraak zal vragen voor de moord.  De uitspraak wordt in principe op donderdag 14 oktober verwacht. Voor moord riskeert de man levenslange opsluiting.

Auteurs: 
Redactie