Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Fans nemen afscheid van Arno in concerttempel AB

Fans nemen afscheid van Arno in concerttempel AB

Nieuws
04/05/2022

Aan de gevel van de AB hangt een groot doek met daarop een afbeelding van een knipogende Arno met het onderschrift "Merci godverdomme". De familie van de Belgische zanger wilde de fans nog een laatste keer afscheid laten nemen van de artiest die graag gezien is van Brussel tot Oostende en ver daarbuiten. "Het was nodig en we zijn verplicht om nog afscheid van hem te nemen. Na zijn dood zijn we bloemen aan zijn deur gaan leggen en zijn we in Brussel en in Oostende het rouwregister gaan tekenen. Het is echt nodig voor de fans om hem nog een laatste groet te brengen", vertelt fan Milo Schots aan persagentschap Belga.

In de inkomhal van de Ancienne Belgique ligt een rouwregister waarin de fans hun gevoelens kunnen neerschrijven. Op een tafel staan twee foto's van een jongere en oudere Arno én zijn urn opgesteld. Een kleurrijk exemplaar, net zoals de persoon Arno en zijn rijke carrière. "Hij verdient het dat we nog hommage aan brengen. Het was iemand die normaal en spontaan was. Hij was onze buur en we passeerden hem vaak in de Sint-Katelijnewijk. We zullen zijn blik, zijn silhouet missen", beseft Schots.

Uitgestrooid op zee

Arno heeft voor zijn dood ook laten weten dat hij dicht bij zijn Oostende en op zee wil uitgestrooid worden. Na vandaag verhuist hij dan ook een laatste keer naar Oostende. Een datum is niet bekendgemaakt. De familie en vrienden van Arno kiezen ervoor om alles sober en sereen te houden.

Straks in juni komt er postuum wel nog een nieuwe plaat uit van één van de grootste rockartiesten van ons land.

Auteurs: