Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Extra politiemaatregelen in Zeebrugge

Extra politiemaatregelen in Zeebrugge

Nieuws
17/07/2018

Met de aanwezigheid van de haven en de transmigranten, die langs daar de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk trachten te maken, neemt de politie nog tot eind augustus bijkomende maatregelen. Zo worden de patrouilles in de Strandwijk opgedreven. Het onthaal en het aangiftepunt van de politie wordt, vanaf woensdag 18 juli tot eind augustus, overgeplaatst van het Gemeenschapshuis naar het Badengebouw op de Zeedijk. Bewoners en vakantiegangers kunnen er elke dag van 9 tot 16 u terecht.

Voetpatrouilles

Op de Zeedijk zal er ook meer blauw te zien zijn met extra voetpatrouilles. Deze interventieteams houden niet alleen een extra oogje in het zeil, maar zien er ook op toe dat het verkeersvrije karakter op de dijk gerespecteerd blijft.  Intussen vraagt volksvertegenwoordiger en schepen Franky Demon aan minister Jambon om extra politiemensen van de federale reserve in Zeebrugge in te zetten.

Burgemeester Renaat Landuyt gaf de reinigingsdienst intussen ook de opdracht om regelmatig het duinengebied De Fonteintjes tussen Zeebrugge en Blankenberge op te ruimen en er het afval van transmigranten en toeristen te verwijderen. Naar aanleiding van een reeks inbraken in voertuigen vorig weekend, raadt de politie autobestuurders aan om geen waardevolle spullen in de wagen achter te laten. Wie zelf getuige is van een verdachte situatie, kan dit melden op 050/44 88 44.

Auteurs: