Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ex-diaken Wevelgem al één jaar in cel na verdachte overlijdens

Ex-diaken Wevelgem al één jaar in cel na verdachte overlijdens

Nieuws
26/05/2015

Het is intussen een jaar geleden dat de vroegere diaken van Wevelgem werd aangehouden voor meervoudige moord. De man verloste naar eigen zeggen mensen uit hun lijden in het ziekenhuis van Menen.

Het parket gaat uit van een lijst van 48 mensen die door de diaken over een periode van dertig jaar om het leven werden gebracht. Het dossier zorgde vorig jaar voor grote ongerustheid .  Het ziekenhuis van Menen waar hij als verpleger en later pastoraal werker actief was kreeg meer dan 100 vragen van verontruste familieleden.

Moeizaam onderzoek

De bal ging aan het rollen toen de diaken zelf psychologische hulp zocht omdat hij ernstige nachtmerries had. Het hele onderzoek loopt intussen erg moeizaam.

"Ik denk dat dat diverse redenen heeft. De hoofdredenen zijn welllicht de omvang van het onderzoek en de lange periode waarin de feiten zich mogelijks hebben afgespeeld. Het enige wat ik kan zeggen is dat de sfeer die in Wevelgem leefde op dat ogenblijk, waarbij men zei  dat dat iemand is die zeer positief aangeschreven stond, dat dat ook hetgeen is dat ik terugvind in de verklaringen in het dossier", zegt zijn advocaat Filip De Reuse.

Auteurs: