Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Eusoma-erkenning voor borstkliniek AZ Delta

Eusoma-erkenning voor borstkliniek AZ Delta

Nieuws
06/02/2021

De accreditering geldt voor zowel campus Rumbeke als voor campus Torhout en Menen. Deze erkenning is een extra garantie op de beste behandeling voor borstkankerpatiënten in de regio.

Eusoma is een Europese vereniging die tot doel heeft de borstkankerzorg binnen Europa te verbeteren. Met dit doel publiceerden ze richtlijnen waaraan een ideale borstkliniek moet voldoen om hoogstaande kwalitatieve zorg aan borstkankerpatiënten te kunnen bieden.

Doorlichting in september

In september volgde een volledige doorlichting van de borstkliniek van AZ Delta. Alle aspecten komen daarbij aan bod, zowel qua patiënten als qua screening en diagnose-stelling. Ook de revalidatiemogelijkheden, de psychosociale ondersteuning en de infrastructuur spelen een rol.

Borstkanker is geen zeldzame aandoening en treft grotendeels mensen op oudere leeftijd. Daarom koos de borstkliniek ervoor om een uniforme hoogstaande zorg dicht bij de patiënt te brengen op de 3 campussen.

Omvangrijke ploeg

De borstkliniek van AZ Delta bestaat uit een multidisciplinair team van artsen, verpleegkundigen en paramedici. Samen goed voor een omvangrijke ploeg van experts. Elke week buigt het team zich zo over de beste behandeling voor een vijventwintigtal patiënten.

Auteurs: 
Redactie