Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Erfgoeddag voltreffer voor Eperon d'Or

Erfgoeddag voltreffer voor Eperon d'Or

Nieuws
25/04/2016

“Om op tijd klaar te geraken was het bij schepen van Patrimonium Caroline Maertens en stadsingenieur Els Manhaeve alle hens aan dek om tot op het laatste moment alles te coördineren. Maar het schitterende resultaat van hun onverdroten inzet en het werk van de museummedewerkers en vele stadsdiensten mag meer dan gezien worden”, benadrukt schepen van Cultuur en Erfgoed Kurt Himpe (N-VA).

Meer dan 2600 bezoekers tijdens het erfgoedweekend

Het resultaat viel bij de bezoekers zeker in de smaak en zorgde voor een overrompeling op Erfgoeddag. “We tekenden 1027 bezoekers op Erfgoeddag zelf op”, meldt museumconservator Hilde Colpaert. “De bezoekers waren allemaal vol lof over het prachtig gerestaureerde gebouw en de museale invulling. Ook de tijdelijke tentoonstelling over rituelen kreeg heel wat aandacht.”

Ook op zaterdag kwam heel wat volk over de vloer. Zo organiseerden onder andere de ‘Vrienden van de Izegemse Musea’ een activiteit op zaterdagavond met 130 deelnemers en de wandeltocht van de Brigandstappers op zaterdag lokte bijna 1500 bezoekers naar het streekbezoekerscentrum.

Auteurs: