Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

'Engel' opent Filmfestival Oostende

'Engel' opent Filmfestival Oostende

Nieuws
17/05/2018

Zoals de traditie het wil opent Filmfestival Oostende met de première van een film van eigen bodem. Na "Cargo" van Gilles Coulier vorig jaar, valt de eer dit jaar te beurt aan Koen Mortier met zijn derde langspeelfilm "Engel". Het is al de tweede keer dat Mortier het festival mag openen. In 2007 stelde hij er "Ex-drummer" voor.

Bewerking van boek van Dimitri Verhulst

De film, een bewerking van het boek "Monoloog van iemand die het gewoon was tegen zichzelf te praten" van Dimitri Verhulst, is een pakkend verhaal over de kwetsbaarheid van een held die aan de verwachtingen van het publiek en zichzelf niet meer kan voldoen, met overtuigende vertolkingen en een crew van topniveau", motiveert directeur Peter Craeymeersch zijn keuze.

"Oostende is altijd belangrijk geweest voor mijn carrière. Al stagiaire draaide ik er mijn eerste film 'Oostende', een Franse film geregisseerd door Eric Woreth", zegt Mortier. "Daarna kon ik volmondig op Oostende rekenen toen ik met mijn eerste film als regisseur aanklopte. Niet alleen tijdens het filmen van "Ex-Drummer" werden we door Peter Craeymeersch en zijn team onwaarschijnlijk geholpen, ook de première in Oostende was een onvergetelijk feest. Daarom voelt het openen van het Filmfestival van Oostende voor mij een beetje als thuiskomen en voor de zoveelste keer fungeert de stad als een mijlpaal in mijn leven."

"Engel" zal op 7 september getoond worden in de Kinepolis in Oostende en in het Kursaal, goed voor zo'n 3.000 filmliefhebbers. Acteur Matteo Simoni is Master van het Filmfestival.

Auteurs: 
Belga