Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Elysway lanceert Facebook voor overledenen

Elysway lanceert Facebook voor overledenen

Nieuws
28/10/2014

Als het van de West-Vlaamse firma Elysway afhangt zullen begraafplaatsen in de toekomst een QR-code dragen. Daarmee kunnen bezoekers het levensverhaal van hun overleden dierbare snel op hun smartphone of tablet te voorschijn toveren.

Het bedrijf Elysway werkte namelijk een gloednieuw sociaal netwerkplatform uit, dat in Kortrijk werd gelanceerd. "Terwijl LinkedIn bedoeld is om een netwerk tussen professionelen uit te bouwen, doet Elysway dat voor iedereen die een familielid, vriend of kennis verloor. We spelen in op de tijdsgeest van het moment", zegt initiatiefnemer Filip Troch.

Wereldprimeur

Elysway is een sociaal netwerksite waarop mensen pagina's kunnen aanmaken over een dierbare die ze hebben verloren. Iedereen kan daarop steun- en rouwbetuigingen posten, maar ook foto's delen of meeschrijven aan het levensverhaal van de overleden persoon. "Er zijn al tal van rouwsites, maar dit is een gratis platform in vijf talen, met veel aandacht voor privacy", aldus Filip Troch. Iedere overledene krijgt ook een QR-code, die kan geplaatst worden op een rouwbrief, in de krant, maar ook op de grafsteen.

Mermory Wall

Nog uniek is dat Kortrijk op haar begraafplaats 'Hoog Kortrijk' beschikt over een 'Memory Wall'. Daarop kunnen mensen via een vrije applicatie, die aan de ingang is geïnstalleerd, laten weten waar ze zijn en wie ze bezoeken. Binnenkort wordt Elysway ook Europees gelanceerd.

(Foto: @KoenByttebier)

Auteurs: 
Belga