Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Element uit Brugge krijgt Koningin Paolaprijs

Element uit Brugge krijgt Koningin Paolaprijs

Nieuws
10/06/2021

De speciale editie beloonde initiatieven die tijdens de COVID-pandemie de kwaliteit van het onderwijs hielpen handhaven, schooluitval voorkwamen en jongeren aan boord hielden. De school biedt algemeen, beroeps-, kunst-, en technisch onderwijs voor jongeren met ernstige emotionele of gedragsproblemen. De slogan van Element is ‘sterk in verbinding’. Tijdens de pandemie maakte de school dit meer dan ooit waar.

De jongeren die er schoollopen,hebben een specifieke problematiek waardoor hun functies en skills om gedrag, emotie en gedachten te gebruiken in de maatschappij niet of onvoldoende ontwikkeld zijn. "Het schoolteam focust zich niet op de stoornis, maar zoekt dagelijks opportuniteiten van blijvende verbinding met de jongeren.In samenspraak met hen en in interactie met het netwerk rond hen. Dat moet ze kansen geven om tot zelfzekere jongvolwassenen uit te groeien." zegt directeur Annelore Delbecque.

Online en offline verbonden

Tijdens de pandemie organiseerde de school het schoolse gebeuren op een digitale manier zodat het leerniveau voortdurend kon opgevolgd worden. Leerkrachten kregen schakelleerlingen toegewezen waarmee ze zeer nauw contact onderhielden. Als de thuissituatie te moeilijk was, namen ze soms zelfs de ouderrol op zich. De eerste prijs heeft een waarde van € 6.500.