Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Einde van heraanleg Ringlaan Wenduine in zicht

Einde van heraanleg Ringlaan Wenduine in zicht

Nieuws
02/06/2021

De werkzaamheden duren in totaal 450 werkdagen en bestaan uit drie verschillende uitvoeringsfases.  Dat blijkt uit het antwoord op een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) aan minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld). “Door ernstige fouten van de aannemer werd het project  in 2018, amper één jaar na de start, al stopgezet. De herstellingswerken kosten Vlaanderen een extra bedrag van 900.000 euro”, aldus Maertens.  

Intussen is er een nieuwe aannemer aangesteld. Die kon een aantal herstellingswerken uitvoeren. De Vlaamse overheid zet nu ook de rest van het project verder en hervat de resterende werken op 1 september.

Wilfried Vandaele, burgemeester van De Haan en ook Vlaams volksvertegenwoordiger (N-VA), dankt zijn collega Bert Maertens voor de inspanningen. “Dit dossier is een doorn in het oog van onze bevolking en zorgde al voor heel wat hinder. Het kostte dan ook bijzonder veel inspanningen om de zaken weer vlot te trekken en de Vlaamse overheid ervan te overtuigen om een extra budget van 900.000 euro vrij te maken. Dat is nu dus gelukt”, zegt Wilfried Vandaele.

 

Auteurs: 
Redactie