Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Eerste beelden langspeelfilm Cargo

Eerste beelden langspeelfilm Cargo

Nieuws
16/02/2017

Cargo vertelt het ruwe verhaal van een gezin in het vissersmilieu dat wordt gedreven tot de rand van de afgrond: in het ijskoude water van de Noordzee valt Leon Broucke overboord uit zijn vissersboot, recht voor de ogen van zijn oudste zoon Jean. Leon verzeilt in een diepe coma en laat Jean achter met het familiebedrijf en een enorme schuldenberg.

Na het ongeval van Leon komen tal van onuitgesproken conflicten tussen Jean en zijn twee broers aan de oppervlakte. Francis wordt verscheurd tussen de keuze voor zijn familie en zijn geheime liefde. William komt terug thuis om te ontsnappen aan zijn leven in de misdaad. Jean worstelt met zijn nieuwe rol als patriarch en keert zich tot het criminele milieu van William om een betere toekomst te kunnen geven aan zijn 8-jarige zoon. 

De drie broers worden vertolkt door Sam Louwyck (Jean), Wim Willaert (Francis) en Sebastien Dewaele (William).  Naast hen zijn er ook rollen weggelegd voor Roland Van Campenhout (Leon), Josse De PauwChiel Vande VyvereGilles De Schryver en Mathias Sercu. Het scenario werd geschreven door Gilles Coulier en Tom Dupont. Achter de camera stond David Williamson die tevens Bevergem voor zijn rekening nam. Tom Denoyette verzorgt de montage.

De film is vanaf 13 september te zien in de bioscoop.