Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Duizenden militanten op straat tegen pensioenplannen

Duizenden militanten op straat tegen pensioenplannen

Nieuws
02/10/2018

Ze stapten op van aan het station naar het pensioengebouw in de Keer der Vlamingenstraat en zijn onderweg naar de Grote Markt.  Er was veel politieaanwezigheid.

Met de actie, die in elke provincie plaatsvond, protesteerden de drie grote vakbonden tegen het pensioenbeleid van de regering Michel. Ze willen de pensioenleeftijd terugschroeven van 67 naar 65 jaar, en willen ook nog sleutelen aan de regeling rond de zware beroepen die nu tafel ligt. Ook burgemeester Vincent Van Quickenborne moest het ontgelden.

    "Werken tot 67 jaar is onhaalbaar"

    De vakbonden verzetten zich onder meer tegen de verhoging van de pensioenleeftijd. "Werken tot 67 jaar is onhaalbaar", luidt het. De plannen die de regering heeft voor mensen met een zwaar beroep, baren hen ook zorgen. "Ongeacht de zwaarte van het beroep, voorziet men een aanzienlijke daling van het pensioenbedrag indien men vóór de wettelijke pensioenleeftijd stopt met werken. Het verlies kan oplopen tot 353 euro per maand voor de hoogste pensioenen."

    Ook Quickie onder vuur

    Ook Burgemeester van Kortrijk, Vincent Van Quickenborne, moest het ontgelden. De vakbonden verwijten hem dat hij de parlementaire pensioenhervorming blijft blokkeren.