Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Duitse loopgraaf ontdekt bij bouw aquapark

Duitse loopgraaf ontdekt bij bouw aquapark

Nieuws
12/03/2018

Steve Denys uit Poelkapelle kon er een foto van nemen, die hij op Facebook zette. De foto werd meteen wereldwijd gedeeld. Steve heeft een dubbel gevoel bij het beeld van de kraan en de loopgraaf, die ondertussen is verdwenen. 'Natuurlijk ben ik wel realistisch, dat het niet anders kan, maar ja, als je weet dat 100 jaar geleden daar mensen stierven in de modder. En nu zetten ze daar iets nieuws, voor ons plezier. Dat is toch vreemd.'

Het is niet de bedoeling van Steve om de bouw van het Aquapark (dat in het voorjaar van 2019 klaar moet zijn) stokken in de wielen te steken. Steve wil mensen een spiegel voorhouden. “Ik denk soms dat er meer buitenlandse interesse is, dan lokale Belgische interesse. En dat was mijn bedoeling, om ook mijn vrienden bewust te maken van hoe goed wij het hebben, en wat er zich toen heeft afgespeeld, zodat wij het nu goed kunnen hebben.

Bellewaerde Ridge

Het is niet verwonderlijk dat hier loopgraven worden gevonden. Bellewaerde Ridge is één van de slagvelden van de eerste wereldoorlog. Vlak voor de ingang van het pretpark staat een gedenkteken. En aan de overkant van de Meenseweg ligt het Hooge Crater Cemetery, waar bijna 6.000 soldaten liggen begraven.