Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dubbele moord: aanhouding verlengd

Dubbele moord: aanhouding verlengd

Nieuws
14/03/2017

Dinsdagavond 7 maart rond 21u30 werd Norbert B. (49) door een groep mountainbikers aangetroffen langs een jaagpad tussen Blankenberge en Zeebrugge. Het slachtoffer had een schotwonde in het hoofd en stierf in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Enkele uren later liet een 71-jarige vrouw het leven bij een brand in haar woning in de Koninginlaan in Blankenberge. De branddeskundige kwam snel tot de vaststelling dat het vuur was aangestoken.

De verdachte is de zoon van de 71-jarige vrouw. Hij wou naar eigen zeggen zijn zieke moeder helpen met euthanasie. Hij had daarvoor pillen gekocht bij Norbert B. . De pillen zouden niet gewerkt hebben. De verdachte doodde dan maar zijn moeder met een mes.

Om alle sporen te wissen, stak hij ook nog eens het appartement van zijn moeder in brand. Opvallend genoeg werden achteraf in de longen van zijn moeder nog roetdeeltjes aangetroffen. Dat wijst erop dat ze nog leefde op het moment van de brand. Volgens de wetsdokter is de brand dan ook de doodsoorzaak.

Hoe dan ook was was Olivier B. razend omdat de pillen niet werkten. Uit wraak schoot hij daarom Norbert B. dood.

Auteurs: 

Ontvang nu pushberichten met West-Vlaams nieuws rechtstreeks in je Facebook inbox