Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dubbele aanhouding omtrent zwartwerk en mensenhandel

Dubbele aanhouding omtrent zwartwerk en mensenhandel

Nieuws
27/06/2021

Het gaat om de bedrijfsleiding van een bedrijf in Zulte dat gevogelte verwerkt. De twee verschijnen dinsdag voor de raadkamer in Brugge.

Het arbeidsauditoraat had een onderzoeksrechter gevorderd naar aanleiding van een klacht van een werknemer. Die gaf aan het slachtoffer te zijn geworden van slagen en verwondingen toegebracht door de bedrijfsleider van een van de uitbatingen.

Structureel zwartwerk

Bovendien was er mogelijk sprake van structureel zwartwerk en illegale tewerkstelling in de twee betrokken ondernemingen.

Tijdens de huiszoekingen op 25 juni werden in totaal veertien niet-gemelde werknemers aangetroffen. Tien van hen hadden geen geldige verblijfstitel en waren bijgevolg niet gemachtigd om hier te werken. Zij werden verhoord door de Federale Gerechtelijke Politie en RSZ-inspectie West-Vlaanderen.

Slachtofferhulp

Enkelen van hen verklaarden slachtoffer te zijn van mensenhandel. Zij zullen worden opgevangen door gespecialiseerde slachtofferhulp. De bedrijfsinrichting te Zulte, die clandestien was ondergebracht in een loods middenin een woonwijk, werd nadien verzegeld door het FAVV wegens inbreuken op de voedselveiligheid.

Auteurs: 
Belga