Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

"Dringende hulpverlening in Blankenberge kwaliteitsvol en snel"

"Dringende hulpverlening in Blankenberge kwaliteitsvol en snel"

Nieuws
16/10/2018

Dat zegt het Blankenbergse Kamerlid Daphné Dumery (N-VA) die daarover een parlementaire vraag stelde aan minister van Volksgezondheid Maggie De Block.  Daarmee ontkracht ze een eerdere uitspraak van huidig burgemeester Ivan De Clerck die deze zomer beweerde dat er drie mensen mogelijk konden gered worden, mocht de MUG-dienst in Blankenberge nog bestaan.

Naar aanleiding van die uitspraak en andere persberichten stelde de Federale Gezondheidsinspectie van de FOD Volksgezondheid een onderzoek in. “Daaruit blijkt dat de dringende medische hulp bij Blankenbergse patiënten vandaag even snel en kwaliteitsvol is als voor de fusie sinds maart dit jaar tussen de ziekenhuizen van Blankenberge en Knokke-Heist (AZ Zeno)”, zegt Daphné Dumery.  “En eigenlijk spreken we bij dringende geneeskundige hulpverlening over een ‘overlevingsketen’. Dit is een keten die start bij de omstaanders en de instructies die gegeven worden van de 112, gevolgd door de handelingen van de hulpverlener-ambulanciers, de PIT, de MUG en tenslotte de zorg in het ziekenhuis”, gaat Dumery verder.

“Uit het onderzoek van de Federale Gezondheidsinspectie blijkt bovendien dat de gemiddelde aanrijtijd van de hulpdiensten binnen de bredere regio Blankenberge, Wenduine, De Haan en Zeebrugge momenteel 5 minuten 33 seconden is”.

Lees ook:

Auteurs: 

Volg de Focus en WTV festivalreporter