Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Drie jaar effectief voor verkrachting en partnergeweld

Drie jaar effectief voor verkrachting en partnergeweld

Nieuws
23/10/2017

En dat voor verkrachting en voor slagen en verwondingen op zijn partner en hun twee jonge kinderen.

De politie moest dit voorjaar meermaals tussenbeide komen tijdens hevige ruzies in de woning van het gezin in Oudenburg. De Armeniër ontkende de slagen niet. "Wat zou je zelf doen als je vier jaar geen seks krijgt en ze ook niet voor een inkomen zorgt?", verklaarde hij aan de politie. Na een nieuwe escalatie werd Davit S. op 24 mei aangehouden door de onderzoeksrechter.

Bont en blauw

Getuigen bevestigden dat het slachtoffer meermaals bont en blauw werd geslagen. Ook hun kinderen deelden in de klappen. S. zette zijn zoon zelfs eens een mes op de keel. De vrouw van S. verklaarde dat ze geregeld tegen haar zin seks moest hebben. Ondertussen heeft ze die klacht wegens verkrachting ingetrokken, maar de beklaagde werd er toch voor veroordeeld.

De beklaagde geeft enkel de slagen en verwondingen op zijn echtgenote toe. Volgens zijn advocate stond hij onder grote stress om financieel rond te komen. De verdediging vroeg tevergeefs om een werkstraf. Davit S. legde op de zitting uit dat hij alles terug wil goedmaken. "Ik ben onschuldig en zeker geen verkrachter", zei hij na de voorlezing van het vonnis.

Auteurs: