Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dossier nieuw zwembad Bredene officieel van start

Dossier nieuw zwembad Bredene officieel van start

Nieuws
23/11/2020

De bouw van het nieuwe zwembad moet in 2022 kunnen starten, twee jaar later moet het complex op recreatiedomein Grasduinen openen, ter vervangin vna het huidige bad 'Ter Polder'. Nu de gemeenteraad het dossier definitief goedkeurt begint de zoektocht naar een aannemer en een uitbater.

Private partner

Een private partner zal ontwerp, bouw, onderhoud en exploitatie op zich nemen. De gemeente betaalt daarna dertig jaar lang een gebruiksvergoeding tot 1,3 miljoen euro. Daarna wordt Bredene eigenaar van het gebouw.

De plannen voor het zwembad zijn er trouwens al een tijdje: in een eerdere timing hadden de werken eigenlijk al bezig moeten zijn. (Lees verder onder de video)

Bredene gaat elf miljoen euro investeren in het nieuwe zwembad.

Ook outdoor

De gemeente wil een zwembad van 25 meter met 8 zwembanen en een gedeeltelijke beweegbare bodem, een instructiebad en een peuterbad. Ook een familieglijbaan staat op het verlanglijstje. “Het moet in ieder geval een zwembad zijn dat tegen democratische prijzen toegankelijk blijft, al is er voorlopig nog geen exact zicht op de tarieven," zegt burgemeester Steve Vandenberghe van Bredene. "Belangrijk is ook dat er in het project ook aanvullende recreatieve infrastructuur wordt voorzien, zowel indoor als outdoor," vult sportschepen Erwin Feys aan.