Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Doodrijder Saar mocht rijden door beroepsprocedure

Doodrijder Saar mocht rijden door beroepsprocedure

Nieuws
18/12/2017

Dat gebeurde op 10 november in Ledegem.

En net als toen, is hij ook in nu weer weggevlucht. Maar hoe kan het dat hij ondanks een rijverbod, opnieuw achter het stuur van een auto zat? In beroep werd zelfs een rijverbod van 10 jaar uitgesproken. Het nieuwe ongeval gebeurde daar net voor en dus was zijn straf nog niet definitief.

Hij mocht dus rijden omdat in afwachting van het beroep, de straf van de politierechter niet definitief is. Peter Vandamme, woordvoerder politierechtbank: “Een straf kan maar uitgevoerd worden eenmaal ze definitief is. Zolang er geen definitieve straf is, kunt u rijden, wordt u niet opgesloten, moet u geen boete betalen. U moet wachten, iedereen moet wachten tot er een definitieve straf is. En misschien is dit concreet geval een aanleiding om ervoor te pleiten dat er tussen het ogenblik van de feiten en het ogenblik van de definitieve beslissing niet teveel tijd verstrijkt.”

Messteek

Ann Colson, moeder van Saar Gevaert: “Dat is nog eens een messteek in onze rug. We zijn onze Saar al kwijt. En dan moeten we dit horen van dezelfde persoon, we staan machteloos.”

Bart Gevaert, vader van Saar Gevaert: “Dit zijn verdediging was in de rechtbank: ‘Ik ben getraumatiseerd. Ik kan niet achter het stuur zitten. Ik zal ook niet meer rijden met de auto. Die straf van 10 jaar in tweede aanleg , dat is voor ons niet belangrijk.’ Die kerel rijdt gewoon rond met de auto en is in dronken toestand in de gracht gereden. Gelukkig is er niemand gewond geraakt.”

Op 5 februari moet de man opnieuw voor de politierechter komen om zich te verantwoorden voor het nieuwe ongeval.

Auteurs: 
Stefaan Six