Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dodelijk arbeidsongeval in Poperinge

Dodelijk arbeidsongeval in Poperinge

Nieuws
25/04/2016

De arbeider viel van drie verdiepingen hoog tijdens het plaatsen van ramen in de Ieperstraat. De plaats van het ongeval werd door de politie een tijdlang afgesloten. Reanimatie door collega's kon helaas niet baten. De zaak is in handen van de arbeidsauditeur.

Het slachtoffer is afkomstig uit Poperinge en was als werknemer actief bij een glashandel. Hoe de man naar beneden kon vallen wordt nu onderzocht, op het ogenblik van het ongeval was het hard aan het waaien. Het is nog onduidelijk of de houten randbeveiliging rond het balkon het begeven heeft.

Het is al het tweede arbeidsongeval in de bouw op een paar dagen tijd. Afgelopen vrijdag stierf een Roemeense bouwvakker bij renovatiewerken aan een pand in Oostende.  Volgens cijfers van het actiecomité voor veiligheid in de bouwsector, kortweg het NAVB, vallen er in West-Vlaanderen gemiddeld 2 doden per jaar in de bouw. Dat aantal halen we dus nu al.

Tribute band

Het slachtoffer was zanger en frontman van CU2PLAY.  Vorige week schitterde hij nog op een optreden in het stadspark voor ongeveer 1500 stadsgenoten. Zijn bandleden zullen zijn gedrevenheid, muzikaal talent en practical jokes op het podium missen. "Een grote leegte blijft achter.  He was a sky full of stars", luidt het in een mededeling.
Beelden van hun optreden kan je hier bekijken: 

De man is ook nog te gast geweest in ons praatprogramma Alles Goed!: