Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dit zijn de resultaten van de flitsmarathon in jouw politiezone

Dit zijn de resultaten van de flitsmarathon in jouw politiezone

Nieuws
06/10/2022

De politiezone VLAS -voor Kortrijk, Kuurne en Lendelede- controleerde 3088 bestuurders. 138 onder hen, of 4,4%, reed te snel. De uitschieter noteerde de politie in de Brugsesteenweg in Kuurne: daar reed iemand 91 waar je maar 50 mag.

De politiezone MIDOW - voor Meulebeke, Ingelmunster, Dentergem, Oostrozebeke en Wielsbeke- controleerde op vijf plaatsen tijdens de flitsmarathon, samen 1827 voertuigen. Daar reden er honderd, of 5,4%, te snel. Een vijfde van die snelheidsduivels reed een vijfde te snel, een zware overtreding dus. De politie zette ook 63 voertuigen aan de kant, van één iemand is zijn rijbewijs ingetrokken voor rijden onder invloed van drugs. In Meulebeke reed iemand 96 per uur in de bebouwde kom.

De lokale politie Damme/Knokke-Heist controleerde tijdens de flitsmarathon de snelheid van 912 wagens. "In totaal reden 129 bestuurders te snel. Een hardrijder haalde in de bebouwde kom een snelheid van 79 kilometer per uur op een locatie waar slechts 50 is toegelaten. Een van de gecontroleerde automobilisten legde ook een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd voor zes uur ingetrokken. Twee andere bestuurders kregen een proces-verbaal van waarschuwing omdat ze hun rijbewijs niet bij zich hadden", zegt de woordvoerder.

De politie van de zone Kouter heeft gecontroleerd op drie plaatsen. In Torhout controleerden ze 1027 voertuigen, 38 reden te snel. In Ichtegem controleerde de politie 1163 voertuigen, daar reden er 55 te snel. In Gistel reed zowat één op vier te snel op de Torhoutse Baan: 91 van de 352 gecontroleerde voertuigen. Op zowat alle plaatsen zijn ook pv's uitgeschreven voor andere kleine overtredingen.

Dit artikel wordt verder aangevuld in de loop van de dag.