Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dit was 2017 in Zedelgem

Dit was 2017 in Zedelgem

Nieuws
18/12/2017

Hommeles over GRUP

Zedelgem zit onlosmakelijk verweven in het GRUP van Brugge. Een van de grootste gevolgen is het nieuwe industrieterrein Sint-Elooi, maar de buurtbewoners zien dat niet echt zitten. Er is ook onrust over de komst van een nieuwe verkaveling langs de Leliestraat.

Felle brand in kringloopwinkel

Een felle brand verwoest ’t Rad, de kringloopwinkel langs de Torhoutsesteenweg. Die kan voorlopig terecht in de voormalige vestiging van Blokker, en zal dan op dezelfde locatie weer worden opgebouwd.

Maar het vuur eist nog meer slachtoffers, 4000 varkens in Aartrijke, en nog eens twee gezinnen op straat, nadat hun woningen compleet uitbrandden, ook al in Aartrijke.

 

Burgemeesterswissel

Ook op politiek vlak verandert wat. Patrick Arnou zal er bij de volgende verkiezingen niet meer bij zijn. Hij was twee jaar burgemeester, vooraleer hij de sjerp doorgaf aan Annick Vermeulen. 

 

En ook nog dit

 

Nieuwsjaaroverzicht op Kerstmis

2017 was een opmerkelijk jaar in West-Vlaanderen. Het jaar waarin boeren wekenlang kampten met een ongeziene droogte. Het jaar van heel wat dierenleed, blootgelegd door Animal Rights. Het jaar van brutaal afscheid nemen van al teveel mensen zoals Sofie Muylle, Ann-Laure Decadt of Mailys Descamps en haar grootouders.

2017 was vooral ook het jaar waarin heel wat West-Vlamingen op straat kwamen. Solidariteit of engagement bestaan nog, meer dan ooit, lijkt het wel. Om hun steun te betuigen mensen die plots uit het leven verdwenen. Maar ook voor Priester Luk uit Zedelgem, of om spullen in te zamelen voor de bewoners van De Sterre, die hun hebben en houden verloren na een brand. Of om te protesteren, tegen het jobverlies bij Bombardier of tegen de schoolhervorming in Roeselare,…

“2017, het liet ons niet koud” is de titel van het West-Vlaams jaaroverzicht. Herbekijk het hier.

    Auteurs: 
    Redactie