Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dit was 2017 in Wielsbeke

Dit was 2017 in Wielsbeke

Nieuws
18/12/2017

Volgend jaar zijn er verkiezingen

Ook in Wielsbeke bereiden de politieke partijen al achter de schermen de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar voor. Eén iets is zeker: CD&V en N-VA trekken niet meer in kartel naar de kiezer. Ze stellen allebei een eigen lijst samen.

Kerk in Wielsbeke gaat een jaar dicht

Sinds midden september moet de gelovigen uit Wielsbeke ergens anders naar de mis. Voorlopig toch. De kerk gaat dicht tot net voor de zomer volgend jaar. Er zal een nieuwe bibliotheek gebouwd worden. Daarvoor wordt een tussenverdieping gebouwd. Naast de kerk komt ook een nieuwbouw voor het onthaal. Alles samen een investering van bijna 3,5 miljoen euro.

Wielsbeke bouwt zwembad samen met de buurgemeenten

Het hing al een tijd in de lucht, maar nu is het officieel: Dentergem bouwt mee aan een nieuw zwembad in Wielsbeke, samen met die gemeente en met Oostrozebeke. Het intergemeentelijk bad, belangrijk voor het schoolzwemmen, moet in 2022 klaar zijn.

Herstructurering bij Balta en Beaulieu

Er verandert nogal wat dit jaar bij Balta met hoofdvestiging in Sint-Baafs-Vijve. De tapijtreus sluit zijn residentiële tuftafdeling in Oudenaarde en brengt de productie over naar zijn vestigingen in Sint-Baafs-Vijve en Tielt. Het bedrijf opent dit jaar ook een nieuw distributiecentrum in het Amerikaanse Georgia. Balta trekt in 2017 ook naar de beurs.

En ook Beaulieu verankert zich nog meer in Wielsbeke. De textielgroep Beaulieu International Group investeert dit jaar 60 miljoen euro in zijn vestigingen in Wielsbeke en Oostrozebeke.

Grote werken in Sint-Baafs-Vijve en deelgemeente Ooigem?

Het gemeentebestuur hoopt begin volgend jaar de heraangelegde dorpskern van deelgemeente Sint-Baafs-Vijve feestelijk te kunnen openen. Ruim een half jaar later dan eerst gepland. Er zijn heel wat problemen met de heraanleg. De eerste aannemer ging failliet en de huidige aannemer kampt met onvoorziene problemen bij de rioleringswerken. Daarbij moest zo diep gegraven worden, door de verschillende grondlagen heen, dat een aantal huizen schade opliep.

(Lees verder onder de foto)

 

In de andere deelgemeente Ooigem wordt ook hard gewerkt dit jaar. Op de voormalige site van Unilin komt een nieuwe KMO-site. De sloop van de oude gebouwen is in het najaar gestart. Die werken zullen tot in februari duren. Tegen de zomer hoopt de eigenaar van de gronden dan ook de eerste KMO-gebouwen te kunnen bouwen. Nog in de gemeente starten de werken aan de rotonde in het centrum. Die moeten tegen het einde van het jaar af zijn.

Agristo opent nieuwe fabriek in Wielsbeke

Aardappelverwerkend bedrijf Agristo heeft in het najaar zijn nieuwe fabriek in Wielsbeke officieel in gebruik genomen. Uitbreiden op de bestaande site in Hulste bij Harelbeke kon niet en dus moet het bedrijf op zoek naar een nieuwe site. Het vond die op het vroegere terrein van Unilin. De uitbreiding is ook goed voor 115 jobs.

 

Ook dit was Wielsbeke in 2017

 

Nieuwsjaaroverzicht op Kerstmis

2017 was een opmerkelijk jaar in West-Vlaanderen. Het jaar waarin boeren wekenlang kampten met een ongeziene droogte. Het jaar van heel wat dierenleed, blootgelegd door Animal Rights. Het jaar van brutaal afscheid nemen van al teveel mensen zoals Sofie Muylle, Ann-Laure Decadt of Mailys Descamps en haar grootouders.

2017 was vooral ook het jaar waarin heel wat West-Vlamingen op straat kwamen. Solidariteit of engagement bestaan nog, meer dan ooit, lijkt het wel. Om hun steun te betuigen mensen die plots uit het leven verdwenen. Maar ook voor Priester Luk uit Zedelgem, of om spullen in te zamelen voor de bewoners van De Sterre, die hun hebben en houden verloren na een brand. Of om te protesteren, tegen het jobverlies bij Bombardier of tegen de schoolhervorming in Roeselare,…

“2017, het liet ons niet koud” is de titel van het West-Vlaams jaaroverzicht. Herbekijk het hier.

    Auteurs: 
    Redactie