Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dit was 2017 in Waregem

Dit was 2017 in Waregem

Nieuws
18/12/2017

Verrassend sportief nieuws

Waregem begint het jaar met verrassend sportief nieuws van bij eersteprovincialer Racing Waregem. Daar stappen maar liefst veertien van de negentien basisspelers op. Ongewoon, want meestal is het de trainer die moet vertrekken. De betrokken spelers plaatsen het bestuur, na een dispuut met de trainer, voor het blok: het is hij of de spelers. Verrassend voor hen beslist het bestuur achter de trainer te blijven staan. De jongeren krijgen een kans in de eerste ploeg.

Bekerfinale voor Essevee

Ontlading bij Essevee: begin februari plaatst de fusieclub zich voor de finale van de beker. Tegen provinciegenoot KV Oostende, en dat zorgt voor drukte bij de busfirma’s. Meteen start een humoristisch steekspel tussen beide supportersclans, met hilarische acties en filmpjes. Zulte Waregem wint uiteindelijk de beker: op de markt van Waregem volgt een waar volksfeest. Mbaye Leye gaat de beker tonen op school. Ook in Deerlijk krijgt hij een luid welkom van de jongste supporters.

(Lees verder onder de foto)

 

Inbrakenplaag in februari

In februari is de streek ook het slachtoffer van een inbrakenplaag. Meer dan vijftien keer is er dan al ingebroken. Onder meer enkele woningen, een fietsenatelier en het lokaal van Chiro Centrum Waregem zijn doelwit. Er worden uiteindelijk drie verdachten opgepakt. In april wordt trouwens nog een inbreker betrapt tijdens een inbraak bij de KLJ.

Nieuwe skyline, Zuidboulevard open

In het voorjaar stellen ze ook de plannen voor aan het Regenboogstadion. Conclusie: de skyline van de stad ziet er straks helemaal anders uit. Er komen twee woontorens, een hotel, een kantoorgebouw  en een apart parkeergebouw. Trainer Francky Dury is bij de voorstelling, en laat vallen “dat hij al blij zal zijn als hij een parkeerplaats kan betalen.”

Waregem beleeft een hoogdag op 4 juni: de Zuidboulevard gaat eindelijk open. De fonteinen op de Zuidboulevard zijn meteen erg in trek bij de kinderen bij warm weer. In november komt er wel minder positief nieuws: een deel van de klinkers op de boulevard moet al vervangen worden.

Onvrede bij politiezone Mira

Bij de politiezone MIRA sluipt er onvrede in het korps. Agenten klagen onder meer over gebrek aan communicatie, personeel en goeie infrastructuur. De vakbonden dringen aan op overleg met de leiding van de politiezone. De oplossing volgt een paar weken later: er is de belofte voor 12 extra inspecteurs, en betere interne communicatie.

Werken aan de Ring

De zomer is ook het startmoment voor de langverwachte werken aan de Ring rond Waregem. De stad is vertrokken voor maandenlange hinder, maar na de werken zal het laatste stuk ringweg dat nog niet heraangelegd is, af zijn.

Kinderhotel moet dicht

Geregeld in het nieuws in Waregem: kinderhotel Cococinelle. De uitbaatster verliest tijdelijk haar vergunning, omdat er een gerechtelijk onderzoek tegen haar loopt. De ouders van de kindjes in de creche zijn verbolgen. Het parket vraag eind september haar doorverwijzing naar de strafrechter. Korte tijd later gebeurt dat ook. De uitbaatster wacht de uitspraak van de rechter niet af.

(Lees verder onder de foto)

 

Feest op Waregem Koerse

Waregem Koerse kent een topeditie. De warmste ooit, een winnaar van de Steeple Chase die geschiedenis schrijft. Maar er sneuvelt ook een paard, Gaia is daar niet over te spreken.

Het langverwachte bezoekerscentrum  Hippo.War gaat eindelijk open. Het zit in het nieuwe gebouw op de hippodroom. Het moet wel enkele dagen per jaar plaats maken voor Waregem Koerse.

 

Ook dit was Waregem in 2017

 

Nieuwsjaaroverzicht op Kerstmis

2017 was een opmerkelijk jaar in West-Vlaanderen. Het jaar waarin boeren wekenlang kampten met een ongeziene droogte. Het jaar van heel wat dierenleed, blootgelegd door Animal Rights. Het jaar van brutaal afscheid nemen van al teveel mensen zoals Sofie Muylle, Ann-Laure Decadt of Mailys Descamps en haar grootouders.

2017 was vooral ook het jaar waarin heel wat West-Vlamingen op straat kwamen. Solidariteit of engagement bestaan nog, meer dan ooit, lijkt het wel. Om hun steun te betuigen mensen die plots uit het leven verdwenen. Maar ook voor Priester Luk uit Zedelgem, of om spullen in te zamelen voor de bewoners van De Sterre, die hun hebben en houden verloren na een brand. Of om te protesteren, tegen het jobverlies bij Bombardier of tegen de schoolhervorming in Roeselare,…

“2017, het liet ons niet koud” is de titel van het West-Vlaams jaaroverzicht. Herbekijk het hier.

    Auteurs: 
    Redactie