Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dit was 2017 in Vleteren

Dit was 2017 in Vleteren

Nieuws
18/12/2017

Problematiek N8

Om uit de impasse van de verkeersproblematiek van de N8 te geraken wordt een participatietraject opgestart waarbij verschillende actoren en inwoners van de gemeenten en dorpen die langs de N8 liggen betrokken worden. Ook die van Vleteren. Minister Weyts wil een doorstart voor het dossier dat al veel te lang aansleept, zeker nadat de Raad van State een bypass rond Woesten en Hoogstade geschrapt heeft.

Bierliefhebbers weten Vleteren liggen

Voor het eerst wordt in Vleteren in juni het Vleteren Craft Beer festival gehouden.  38 brouwerijen, waarvan drie Vleterse nemen eraan deel en het wordt meteen een schot in de roos. Ook de paters van de Sint-Sixtusabdij zijn er present met hun wereldvermaarde bier. Overigens gaat het goed met het bierbrouwen in Vleteren.  De Struise brouwers uit Oostvleteren halen acht gouden medailles binnen op een belangrijk bierconcours.

 

Ook dit was Vleteren in 2017

 

Nieuwsjaaroverzicht op Kerstmis

2017 was een opmerkelijk jaar in West-Vlaanderen. Het jaar waarin boeren wekenlang kampten met een ongeziene droogte. Het jaar van heel wat dierenleed, blootgelegd door Animal Rights. Het jaar van brutaal afscheid nemen van al teveel mensen zoals Sofie Muylle, Ann-Laure Decadt of Mailys Descamps en haar grootouders.

2017 was vooral ook het jaar waarin heel wat West-Vlamingen op straat kwamen. Solidariteit of engagement bestaan nog, meer dan ooit, lijkt het wel. Om hun steun te betuigen mensen die plots uit het leven verdwenen. Maar ook voor Priester Luk uit Zedelgem, of om spullen in te zamelen voor de bewoners van De Sterre, die hun hebben en houden verloren na een brand. Of om te protesteren, tegen het jobverlies bij Bombardier of tegen de schoolhervorming in Roeselare,…

“2017, het liet ons niet koud” is de titel van het West-Vlaams jaaroverzicht. Herbekijk het hier.

    Auteurs: 
    Redactie