Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dit was 2017 in Staden

Dit was 2017 in Staden

Nieuws
18/12/2017

Vernieuwingen in Staden

In Staden is in juni de bouw gestart van het nieuw Administratief Centrum en Dienstencentrum AC/DC, een naam die voor wat controverse zorgt. Het is de bedoeling om de dienstverlening te verbeteren door alle stadsdiensten te centraliseren. Het nieuwe gebouw moet eind volgend jaar klaar zijn en zal 5,9 miljoen euro kosten. Ook de brandweer krijgt een nieuwe kazerne in de Ieperstraat. Het gaat om een modern complex met meer ruimte. De oude kazerne wordt verkocht en daar vraagt de gemeente 730.000 euro voor. (28-04; 1-06; 29-11)

(lees verder onder de foto)

 

Hondenkwekerij in oog van de storm

Een tiental leden van de Nederlandse stichting dierenbemiddeling Europa is in april naar hondenfokkerij 'Puppy's for all' in Westrozebeke bij Staden afgezakt. Ze wilden er een veertigtal hondenpups meenemen die ze voor één symbolische euro per dier hebben gekocht.   De Slovaakse zaakvoerder weigerde om de honden mee te geven. Het gaat om hondenpups die ingevoerd zijn uit Slovakije, en de activisten willen dat die internationale handel stopt. 'Puppy's for all' is gevestigd in de gebouwen waar eerder het in opspraak gekomen 'My Sweet Puppy' zat. Daar werden in het begin van het jaar een tiental verwaarloosde dieren in beslag genomen. (20-04; 24-02)

Emotioneel afscheid van Ann-Laure 

In Oostnieuwkerke wordt Ann-Laure Decadt (31) op 11 november begraven. De jonge moeder kwam om het leven bij de terroristische aanslag in New York eind oktober. Bijna 2.000 mensen kwamen naar de plechtigheid om afscheid te nemen en om de familie van het slachtoffer een hart onder de riem te steken. De getuigenissen van Ann-Laures zussen, die erbij waren in New York, zorgden voor het emotioneelste moment.

Ook dit was Staden in 2017

Nieuwsjaaroverzicht op Kerstmis

2017 was een opmerkelijk jaar in West-Vlaanderen. Het jaar waarin boeren wekenlang kampten met een ongeziene droogte. Het jaar van heel wat dierenleed, blootgelegd door Animal Rights. Het jaar van brutaal afscheid nemen van al teveel mensen zoals Sofie Muylle, Ann-Laure Decadt of Mailys Descamps en haar grootouders.

2017 was vooral ook het jaar waarin heel wat West-Vlamingen op straat kwamen. Solidariteit of engagement bestaan nog, meer dan ooit, lijkt het wel. Om hun steun te betuigen mensen die plots uit het leven verdwenen. Maar ook voor Priester Luk uit Zedelgem, of om spullen in te zamelen voor de bewoners van De Sterre, die hun hebben en houden verloren na een brand. Of om te protesteren, tegen het jobverlies bij Bombardier of tegen de schoolhervorming in Roeselare,…

“2017, het liet ons niet koud” is de titel van het West-Vlaams jaaroverzicht. Herbekijk het hier.

    Auteurs: 
    Redactie