Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dit was 2017 in Spiere-Helkijn

Dit was 2017 in Spiere-Helkijn

Nieuws
18/12/2017

Bomen verdwijnen

De omgeving langs het Spierekanaal zal er straks anders uitzien. 1.600 populieren verdwijnen over een periode van drie jaar. De bomen zijn oud of ziek en zouden kunnen omvallen, het risico voor wandelaars of fietsers langs het kanaal is daardoor te groot. Maar de groene omgeving blijft, want in de plaats komen lindes.

Dit wordt het Spiere-Helkijn van de toekomst

Hoe de dorpskern van Spiere-Helkijn straks zal ogen blijkt duidelijk in het ontwerp van het architectenbureau. Het centrale Robecijnplein krijgt een podium dat tegelijkertijd ook zitplaats is. De werken starten wel pas ten vroegste eind 2018. De N512 krijgt al eerder een opsmukbeurt. De kleine gemeente krijgt ook een ANPR-camera, nu de politiezone MIRA werk maakt van een cameraschild.

(Lees verder onder de foto)

 

Tragisch ongeval met motorrijders

Het jaar sluit triest af in Spiere-Helkijn met de dood van twee motorrijders van 26 jaar. Een groep jongemannen wil met hun  crossmotoren een landweg inslaan. Het komt tot een botsing met een tweede groep motoren. Eén van de motorrijders wordt in levensgevaar naar het ziekenhuis overgebracht waar hij een dag later overlijdt. Tien dagen later sterft nog één van de motorrijders. Hij was na het ongeval in een coma belandt.

 

Nieuwsjaaroverzicht op Kerstmis

2017 was een opmerkelijk jaar in West-Vlaanderen. Het jaar waarin boeren wekenlang kampten met een ongeziene droogte. Het jaar van heel wat dierenleed, blootgelegd door Animal Rights. Het jaar van brutaal afscheid nemen van al teveel mensen zoals Sofie Muylle, Ann-Laure Decadt of Mailys Descamps en haar grootouders.

2017 was vooral ook het jaar waarin heel wat West-Vlamingen op straat kwamen. Solidariteit of engagement bestaan nog, meer dan ooit, lijkt het wel. Om hun steun te betuigen mensen die plots uit het leven verdwenen. Maar ook voor Priester Luk uit Zedelgem, of om spullen in te zamelen voor de bewoners van De Sterre, die hun hebben en houden verloren na een brand. Of om te protesteren, tegen het jobverlies bij Bombardier of tegen de schoolhervorming in Roeselare,…

“2017, het liet ons niet koud” is de titel van het West-Vlaams jaaroverzicht. Herbekijk het hier.

    Auteurs: 
    Redactie