Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dit was 2017 in Pittem

Dit was 2017 in Pittem

Nieuws
18/12/2017

Fusie, of toch maar niet?

Pittem staat in 2017 even in het oog van een fusiestorm met Wingene en Meulebeke. En dat net in het jaar waarin Ivan Delaere een opmerkelijk jubileum viert. Hij is 20 jaar burgemeester van Pittem.

(Lees verder onder de foto)

 

Zot, Zotter, Pittem

Zotte Maandag is de nationale feestdag van Pittem. Een klassieker, maar zeker de feeststoet levert elk jaar opnieuw leuke beelden op.

(Lees verder onder de foto)


 

Ook dit was Pittem in 2017

 

Nieuwsjaaroverzicht op Kerstmis

2017 was een opmerkelijk jaar in West-Vlaanderen. Het jaar waarin boeren wekenlang kampten met een ongeziene droogte. Het jaar van heel wat dierenleed, blootgelegd door Animal Rights. Het jaar van brutaal afscheid nemen van al teveel mensen zoals Sofie Muylle, Ann-Laure Decadt of Mailys Descamps en haar grootouders.

2017 was vooral ook het jaar waarin heel wat West-Vlamingen op straat kwamen. Solidariteit of engagement bestaan nog, meer dan ooit, lijkt het wel. Om hun steun te betuigen mensen die plots uit het leven verdwenen. Maar ook voor Priester Luk uit Zedelgem, of om spullen in te zamelen voor de bewoners van De Sterre, die hun hebben en houden verloren na een brand. Of om te protesteren, tegen het jobverlies bij Bombardier of tegen de schoolhervorming in Roeselare,…

“2017, het liet ons niet koud” is de titel van het West-Vlaams jaaroverzicht. Herbekijk het hier.

    Auteurs: 
    Redactie