Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dit was 2017 in Oostrozebeke

Dit was 2017 in Oostrozebeke

Nieuws
18/12/2017

Oostrozebeke bouwt zwembad samen met de buurgemeenten

Het hing al een tijd in de lucht, maar nu is het officieel: Dentergem bouwt mee aan een nieuw zwembad in Wielsbeke, samen met die gemeente en met Oostrozebeke. Het intergemeentelijk bad, belangrijk voor het schoolzwemmen, moet in 2022 klaar zijn.

Herstructurering bij Beaulieu

Beaulieu verankert zich nog meer in Oostrozebeke en Wielsbeke. De textielgroep Beaulieu International Group investeert dit jaar 60 miljoen euro in zijn vestigingen in Wielsbeke en Oostrozebeke.

Oostrozebeke krijgt facelift

Oostrozebeke stelt in november een plan om tegen 2020 te zorgen voor een grondige facelift. Nu snijdt een brede drukke weg het dorpscentrum middendoor. Koning auto is er baas en dat moet over enkele jaren anders met meer ruimte voor fietsers en voetgangers, en ook meer groen. De herinrichting moet zorgen voor meer gezelligheid en leefbaarheid, met het kerkplein met waterpartijen als ontmoetingsplaats. De gemeente investeert zelf ruim 2 miljoen euro in de herinrichting van het centrum.

(Lees verder onder de foto)

 

Zware brand in kippenkwekerij

Begin december legt een zware brand een loods met kippen in de as bij kippenkwekerij Vanhaecke. 30.000 kippen, die in de stal zaten, overleefden de brand niet. De brandweer kon verhinderen dat andere stallen vuur vatten.

Ook dit was Oostrozebeke in 2017

 

Nieuwsjaaroverzicht op Kerstmis

2017 was een opmerkelijk jaar in West-Vlaanderen. Het jaar waarin boeren wekenlang kampten met een ongeziene droogte. Het jaar van heel wat dierenleed, blootgelegd door Animal Rights. Het jaar van brutaal afscheid nemen van al teveel mensen zoals Sofie Muylle, Ann-Laure Decadt of Mailys Descamps en haar grootouders.

2017 was vooral ook het jaar waarin heel wat West-Vlamingen op straat kwamen. Solidariteit of engagement bestaan nog, meer dan ooit, lijkt het wel. Om hun steun te betuigen mensen die plots uit het leven verdwenen. Maar ook voor Priester Luk uit Zedelgem, of om spullen in te zamelen voor de bewoners van De Sterre, die hun hebben en houden verloren na een brand. Of om te protesteren, tegen het jobverlies bij Bombardier of tegen de schoolhervorming in Roeselare,…

“2017, het liet ons niet koud” is de titel van het West-Vlaams jaaroverzicht. Herbekijk het hier.

    Auteurs: 
    Redactie