Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dit was 2017 in Oostkamp

Dit was 2017 in Oostkamp

Nieuws
18/12/2017

Nieuwe burgemeester

Luc Vanparijs geeft na 22 jaar de burgemeestersjerp door aan Jan de Keyser. De Ruddervoordenaar moet CD&V zo aan de macht houden na de verkiezingen van 14 oktober 2018.

Kippen beheersen het nieuws

Het norovirus houdt woonzorgcentrum Ter Luchte in Ruddervoorde in zijn greep, en ook de vogelgriep slaat toe. Een pluimveehandelaar in Waardamme moet 3500 kippen laten vernietigen. Pas een maand later wordt het toezichtsgebied opgeheven, en mag er weer pluimvee worden vervoerd.

Het is niet het enige incident met kippen. Bij een Oostkamps kippenbedrijf draait Animal Rights beelden, die erop zouden wijzen dat dat er gesold wordt met het welzijn van de kippen. Maar de eigenaren claimen dat ze met alle regelgeving in orde is, en krijgen gelijk van Vlaams minister voor dierenwelzijn Ben Weyts. “Dat is nu eenmaal industriële landbouw, de verantwoordelijkheid ligt ook bij de consument.”

(Lees verder onder de foto)

 

Ook dit was Oostkamp in 2017

 

Nieuwsjaaroverzicht op Kerstmis

2017 was een opmerkelijk jaar in West-Vlaanderen. Het jaar waarin boeren wekenlang kampten met een ongeziene droogte. Het jaar van heel wat dierenleed, blootgelegd door Animal Rights. Het jaar van brutaal afscheid nemen van al teveel mensen zoals Sofie Muylle, Ann-Laure Decadt of Mailys Descamps en haar grootouders.

2017 was vooral ook het jaar waarin heel wat West-Vlamingen op straat kwamen. Solidariteit of engagement bestaan nog, meer dan ooit, lijkt het wel. Om hun steun te betuigen mensen die plots uit het leven verdwenen. Maar ook voor Priester Luk uit Zedelgem, of om spullen in te zamelen voor de bewoners van De Sterre, die hun hebben en houden verloren na een brand. Of om te protesteren, tegen het jobverlies bij Bombardier of tegen de schoolhervorming in Roeselare,…

“2017, het liet ons niet koud” is de titel van het West-Vlaams jaaroverzicht. Herbekijk het hier.

    Auteurs: 
    Redactie