Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dit was 2017 in Moorslede

Dit was 2017 in Moorslede

Nieuws
18/12/2017

Proces dodelijke schietpartij Dadizele

De dodelijke schietpartij bij de mislukte drugsdeal in Dadizele van 2016 blijft Moorslede ook in 2017 beroeren. De moord wordt behandeld voor de rechtbank in Ieper. Het openbaar ministerie vraagt 15 jaar cel voor de schutter.

Mensen protesteren op straat

Je zou het niet onmiddellijk verwachten in de rustige, landelijke gemeente Moorslede maar tot twee keer toe is er een manifestatie op straat waar heel wat volk op afkomt. In Dadizele protesteren in september zo’n 400 mensen. Ze eisen nieuwe gebouwen aan het voetbalterrein VK Dadizele. Intussen is er de toestemming voor een tijdelijke aanpassing van de infrastructuur.

Eind juni ziet het centrum van Moorslede zwart van de tractoren. De landbouwers protesteren tegen de mogelijke aanplanting van bomen langs landelijke wegen. Te gevaarlijk, vinden ze.

(Lees verder onder de foto)

Kamperen aan school

In april kamperen ouders aan campus Ter Sterre. Ze willen zeker zijn van een plaats voor hun kind. De school biedt richtingen uit het gewone onderwijs aan, maar op maat van kinderen met autisme. Volgens de directeur is kamperen niet nodig maar even later blijkt dat er toch geen plaatsen genoeg zijn.  Uiteindelijk is er een akkoord dat er elf extra plaatsen bijkomen.

Dadipark krijgt toekomst

Na jaren gepalaver ligt de toekomst van de site van het voormalige recreatiepark Dadipark eindelijk vast. De provincie heeft de krijtlijnen vastgelegd.  Er zal plaats zijn voor woningen in een groene omgeving.

 

Ook dit was Moorslede in 2017

 

Nieuwsjaaroverzicht op Kerstmis

2017 was een opmerkelijk jaar in West-Vlaanderen. Het jaar waarin boeren wekenlang kampten met een ongeziene droogte. Het jaar van heel wat dierenleed, blootgelegd door Animal Rights. Het jaar van brutaal afscheid nemen van al teveel mensen zoals Sofie Muylle, Ann-Laure Decadt of Mailys Descamps en haar grootouders.

2017 was vooral ook het jaar waarin heel wat West-Vlamingen op straat kwamen. Solidariteit of engagement bestaan nog, meer dan ooit, lijkt het wel. Om hun steun te betuigen mensen die plots uit het leven verdwenen. Maar ook voor Priester Luk uit Zedelgem, of om spullen in te zamelen voor de bewoners van De Sterre, die hun hebben en houden verloren na een brand. Of om te protesteren, tegen het jobverlies bij Bombardier of tegen de schoolhervorming in Roeselare,…

“2017, het liet ons niet koud” is de titel van het West-Vlaams jaaroverzicht. Herbekijk het hier.

    Auteurs: 
    Redactie