Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dit was 2017 in Meulebeke

Dit was 2017 in Meulebeke

Nieuws
18/12/2017

Vrouw veroordeeld voor racisme

Begin dit jaar blijven racistische uitspraken over een restaurant in Meulebeke voor nogal wat ophef zorgen in de gemeente. Eind november vorig jaar scheldt een vrouw van 42 uit Tielt de uitbaatster van het restaurant de huid vol op facebook. “Ik maak jou en jouw bruin wijf kapot. Zwarte teef te lui om te werken”. Net nu beslist minister Jambon om dergelijke haatzaaierij via sociale media nog strenger aan te pakken. De rechter in Brugge oordeelt begin februari dan ook dat de vrouw 600 euro boete moet betalen voor de racistische uitspraken.

Kinderlokker in Meulebeke

In het voorjaar duiken nogal wat gevallen van kinderlokking op in de provincie. Eind maart wordt ook een jongen van 14 uit Meulebeke lastig gevallen.De jongen zou vastgegrepen zijn door een onbekende man, maar hij kon zich losmaken. Het is al de vierde melding van kinderlokking op korte tijd in het zuiden van onze provincie. Het parket start een onderzoek.

Wie heeft de graven vernield? 

Begin juni wordt Meulebeke opgeschrikt door grafschennis op de begraafplaats. Bij 21 graven die vernield zijn is telkens de arduinen dekplaat verdwenen. En die platen zijn veel geld waard, zeker in Oost-Europa. De bladen worden verwerkt tot keukenbladen of venstertabletten. De speurders denken dan ook dat het niet gaat om een vorm van vandalisme op de begraafplaats, maar om diefstal.

(Lees verder onder de foto)

 

Meulem, Meulewingene of Pittebeke?

Er zijn gesprekken aan de gang tussen de burgemeesters van Pittem, Meulebeke en Wingene om uit te zoeken hoe ze in de toekomst vaker de krachten kunnen bundelen. Misschien komt het zelfs tot een fusie tussen de gemeenten. De Vlaamse overheid moedigt gemeenten aan om te fuseren. Zij krijgen een kwijtschelding van 500 euro schulden per inwoner.

Minder veraf en veel concreter is de samenwerking tussen de twee woonzorgcentra in Meulebeke. Eind dit jaar zijn de gesprekken afgerond. Het private woonzorgcentrum bouwt een nieuwe campus met 105 kamers en daarin zal ook plaats zijn voor de 44 bewoners en het personeel van het woonzorgcentrum van het OCMW. Die gebouwen zijn sterk verouderd.

 

Ook dit was Meulebeke in 2017

 

Nieuwsjaaroverzicht op Kerstmis

2017 was een opmerkelijk jaar in West-Vlaanderen. Het jaar waarin boeren wekenlang kampten met een ongeziene droogte. Het jaar van heel wat dierenleed, blootgelegd door Animal Rights. Het jaar van brutaal afscheid nemen van al teveel mensen zoals Sofie Muylle, Ann-Laure Decadt of Mailys Descamps en haar grootouders.

2017 was vooral ook het jaar waarin heel wat West-Vlamingen op straat kwamen. Solidariteit of engagement bestaan nog, meer dan ooit, lijkt het wel. Om hun steun te betuigen mensen die plots uit het leven verdwenen. Maar ook voor Priester Luk uit Zedelgem, of om spullen in te zamelen voor de bewoners van De Sterre, die hun hebben en houden verloren na een brand. Of om te protesteren, tegen het jobverlies bij Bombardier of tegen de schoolhervorming in Roeselare,…

“2017, het liet ons niet koud” is de titel van het West-Vlaams jaaroverzicht. Herbekijk het hier.

    Auteurs: 
    Redactie