Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dit was 2017 in Mesen

Dit was 2017 in Mesen

Nieuws
18/12/2017

Herdenking Mijnenslag

Het hoogtepunt van Mesen in 2017 is ongetwijfeld de herdenking van de Mijnenslag op 7 juni. Prins William, prinses Astrid en de Ierse premier Enda Kenny zitten tijdens de plechtigheden samen op de eerste rij. De symbolische herdenking brengt vooral een boodschap van vrede en verbondenheid.  De gewone Menenaars zijn tevreden met en zelfs fier op zoveel buitenlandse belangstelling. ’s Avonds is er voor hen een aparte ceremonie. Ook de Nieuw-Zeelanders hebben in de loop van die dag een plechtigheid.

(Lees verder onder de foto)

 

Eerste wereldoorlog

Door de plechtigheden maar ook door de algemene herdenking van 100 jaar Groote  Oorlog is 2017 een topjaar voor Peace Village. In de eerste jaarhelft zet het jeugdhotel een stijging van 10% neer. De Nieuw-Zeelanders bedanken Peace Village op hun manier.

Nog in het kader van de herdenkingsjaren worden er in Mesen bomen geplant die de frontlinie markeren. 41 herdenkingsbomen staan voortaan op de "Wijtschateboog" of "Messines Ridge". 

Bouwprojecten

De voorbije jaren is heel wat gebouwd en verbouwd in Mesen. In 2017 opent CADO. De Collectief Autonome Dagopvang voor ouderen en mensen met een beperking is sinds oktober actief voor de inwoners van Mesen en Heuvelland. 

Ook worden de plannen bekend gemaakt voor de renovatie van het OC.

 

En ook nog dit

 

Nieuwsjaaroverzicht op Kerstmis

2017 was een opmerkelijk jaar in West-Vlaanderen. Het jaar waarin boeren wekenlang kampten met een ongeziene droogte. Het jaar van heel wat dierenleed, blootgelegd door Animal Rights. Het jaar van brutaal afscheid nemen van al teveel mensen zoals Sofie Muylle, Ann-Laure Decadt of Mailys Descamps en haar grootouders.

2017 was vooral ook het jaar waarin heel wat West-Vlamingen op straat kwamen. Solidariteit of engagement bestaan nog, meer dan ooit, lijkt het wel. Om hun steun te betuigen mensen die plots uit het leven verdwenen. Maar ook voor Priester Luk uit Zedelgem, of om spullen in te zamelen voor de bewoners van De Sterre, die hun hebben en houden verloren na een brand. Of om te protesteren, tegen het jobverlies bij Bombardier of tegen de schoolhervorming in Roeselare,…

“2017, het liet ons niet koud” is de titel van het West-Vlaams jaaroverzicht. Herbekijk het hier.

    Auteurs: 
    Redactie