Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dit was 2017 in Lo-Reninge

Dit was 2017 in Lo-Reninge

Nieuws
18/12/2017

Commotie over gietasfalt

In Lo zorgt een vijftigtal meter asfalt voor heel wat commotie.  Een aannemer die enkele putjes moest vullen, overgiet in mei een hele strook kasseien met blinkend gietasfalt. Voor de burgemeester en de inwoners van Lo-Reninge was het even schrikken. Want het gietasfalt is allesbehalve mooi. Al heeft het ook zijn voordelen. Het is veel comfortabeler om op te rijden en zorgt voor minder lawaaihinder.

(Lees verder onder de foto)

 

Akkoord met Onroerend Erfgoed

In oktober sluiten de gemeente, Onroerend Erfgoed en het AWV, het Agentschap Wegen en Verkeer een overeenkomst om na de winter een nieuwe, lees mooiere, laag asfalt te leggen in het centrum van Lo.  De dienst Onroerend Erfgoed verzette zich tot dan toe tegen asfalteren omdat het de historische stadskern die in 1994 beschermd werd als stadsgezicht, zou schenden. De werken zullen na de winter starten.

Veldkeuken uit WOI

Lo-Reninge heeft er een nieuwe bezienswaardigheid bij.  Op de Gapaardhoek is een veldkeuken uit de Eerste Wereldoorlog gerenoveerd. Het is één van de laatste restanten van het leven achter het front. Na de oorlog werd het gebouw als stal gebruikt.  De restauratie heeft een kleine 200.000 euro gekost. In augustus wordt de pas gerestaureerde veldkeuken beklad.

 

Ook dit was Lo-Reninge in 2017

 

Nieuwsjaaroverzicht op Kerstmis

2017 was een opmerkelijk jaar in West-Vlaanderen. Het jaar waarin boeren wekenlang kampten met een ongeziene droogte. Het jaar van heel wat dierenleed, blootgelegd door Animal Rights. Het jaar van brutaal afscheid nemen van al teveel mensen zoals Sofie Muylle, Ann-Laure Decadt of Mailys Descamps en haar grootouders.

2017 was vooral ook het jaar waarin heel wat West-Vlamingen op straat kwamen. Solidariteit of engagement bestaan nog, meer dan ooit, lijkt het wel. Om hun steun te betuigen mensen die plots uit het leven verdwenen. Maar ook voor Priester Luk uit Zedelgem, of om spullen in te zamelen voor de bewoners van De Sterre, die hun hebben en houden verloren na een brand. Of om te protesteren, tegen het jobverlies bij Bombardier of tegen de schoolhervorming in Roeselare,…

“2017, het liet ons niet koud” is de titel van het West-Vlaams jaaroverzicht. Herbekijk het hier.

    Auteurs: 
    Redactie