Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dit was 2017 in Lendelede

Dit was 2017 in Lendelede

Nieuws
18/12/2017

"Een goed gevoel in Lendelede"

Lendelede is één van de 11 gemeentes waar een spreukencampagne loopt, een samenwerking met LOGO Midden-West-Vlaanderen. Deugddoende boodschappen maken de wereld en Lendelede nog een beetje mooier. Een kapster uit de gemeente doet met veel plezier mee.

(Lees verder onder de foto)

 

Oude fabrieksite krijgt wegen

En de reconversie van de oude Nelcasite start. Op het terrein van 7ha komen bedrijven en woningen, maar eerst worden de wegen aangelegd. Dat dit een erg belangrijk project is voor de kleine gemeente, hoeft niet gezegd, ook in 2018 voer voor ons nieuws dus.

Schilderkunst van José Vermeersch 

De keramische beelden van kunstenaar José Vermeersch zijn wereldberoemd, zijn schilderijen zijn vaak onbekend. In zijn vroegere atelier in Lendelede opent een tentoonstelling met dat schilderwerk van wijlen Vermeersch.

 

Ook dit was Lendelede in 2017

 

Nieuwsjaaroverzicht op Kerstmis

2017 was een opmerkelijk jaar in West-Vlaanderen. Het jaar waarin boeren wekenlang kampten met een ongeziene droogte. Het jaar van heel wat dierenleed, blootgelegd door Animal Rights. Het jaar van brutaal afscheid nemen van al teveel mensen zoals Sofie Muylle, Ann-Laure Decadt of Mailys Descamps en haar grootouders.

2017 was vooral ook het jaar waarin heel wat West-Vlamingen op straat kwamen. Solidariteit of engagement bestaan nog, meer dan ooit, lijkt het wel. Om hun steun te betuigen mensen die plots uit het leven verdwenen. Maar ook voor Priester Luk uit Zedelgem, of om spullen in te zamelen voor de bewoners van De Sterre, die hun hebben en houden verloren na een brand. Of om te protesteren, tegen het jobverlies bij Bombardier of tegen de schoolhervorming in Roeselare,…

“2017, het liet ons niet koud” is de titel van het West-Vlaams jaaroverzicht. Herbekijk het hier.

    Auteurs: 
    Redactie