Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dit was 2017 in Kuurne

Dit was 2017 in Kuurne

Nieuws
18/12/2017

Laat de zon maar schijnen

Kuurne trekt al in het begin van het jaar de aandacht van andere gemeentes met haar zonnepanelenproject. In september komt minister van Energie Bart Tommelein persoonlijk langs om felicitaties over te brengen. Inwoners kunnen mee investeren in zonnepanelen op de gemeentelijke  gebouwen.

  Grote studie R8

  Verschillende gemeentes richten een werkgroep op die de gebreken van de R8 in kaart brengt met de bedoeling het fileleed aan te pakken. Kuurne is een belangrijke gemeente hierin. Ook de Vlaamse overheid, de provincie en Leiedal denken mee. In oktober  krijgen de ringweg en ook de aansluitingen op de A19 en E17 honderd slimme camera’s die de files moeten registreren. Het hele project krijgt de naam K-R8, inwoners kunnen hun mening geven.

  Opnieuw ambitie

  Burgemeester Francis Benoit heeft de smaak te pakken. Hij is opnieuw kandidaat voor de sjerp. De leden van de algemene vergadering van CD&V Kuurne kiezen unaniem voor Benoit als lijsttrekker. Maar de strijd wordt zwaar, want Open VLD en Nieuw Kuurne trekken samen naar de kiezer als Nieuw Kuurne/Vld.

  Ook een cameraschild

  Na Kortrijk krijgt ook Kuurne haar cameraschild. De 6 ANPR-camera’s worden betaald door de gemeente en de politiezone Vlas. Door het Kortrijkse cameraschild was de criminaliteit zich aan het verplaatsen naar de ezelsgemeente.

  Grappen en grollen met de burgemeester

  En Kuurne kwam ook vaak in het nieuws door straffe/grappige uitspraken en filmpjes van burgemeester Francis Benoit op de sociale media. De burgemeester post ze met een knipoog, maar zoals we hem kennen zit er ook vaak een boodschap in.  En ook om een verkleedpartijtje zit de burgemeester ( of is het Peter Sagan?) niet verlegen….

  (Lees verder onder de foto)

   

  Ook dit was Kuurne in 2017

   

  Nieuwsjaaroverzicht op Kerstmis

  2017 was een opmerkelijk jaar in West-Vlaanderen. Het jaar waarin boeren wekenlang kampten met een ongeziene droogte. Het jaar van heel wat dierenleed, blootgelegd door Animal Rights. Het jaar van brutaal afscheid nemen van al teveel mensen zoals Sofie Muylle, Ann-Laure Decadt of Mailys Descamps en haar grootouders.

  2017 was vooral ook het jaar waarin heel wat West-Vlamingen op straat kwamen. Solidariteit of engagement bestaan nog, meer dan ooit, lijkt het wel. Om hun steun te betuigen mensen die plots uit het leven verdwenen. Maar ook voor Priester Luk uit Zedelgem, of om spullen in te zamelen voor de bewoners van De Sterre, die hun hebben en houden verloren na een brand. Of om te protesteren, tegen het jobverlies bij Bombardier of tegen de schoolhervorming in Roeselare,…

  “2017, het liet ons niet koud” is de titel van het West-Vlaams jaaroverzicht. Herbekijk het hier.

   Auteurs: 
   Redactie