Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dit was 2017 in Koekelare

Dit was 2017 in Koekelare

Nieuws
18/12/2017

100 jaar Lange Max

Honderd jaar geleden werd een van de grootste kanonnen ter wereld, Lange Max, voor het eerst afgevuurd in Koekelare. Lange Max was van Duitse makelij en was een begrip tijdens de Eerste Wereldoorlog. Deze verjaardag is in juni in het Lange Maxmuseum in Koekelare herdacht.

Werfdiefstallen en inbraken in bestelwagens

2017 lijkt wel het jaar van de werfdiefstallen en inbraken in bestelwagens. Ook aannemer Steven Verhelst uit Bovekerke is begin januari één van de slachtoffers. Onbekenden stelen voor 23 000 euro werkmateriaal uit een bestelwagen.

(Lees verder onder de foto)

 

Speelpleinmoniteren vragen meer respect, jeugdhuis moet dicht

Op het eind van de zomervakantie posten de 21 monitoren van de Koekelaarse speelpleinwerking een open brief op facebook . Ze klagen er de bemoeizucht van sommige ouders in aan en vragen wat meer respect voor hun inzet en engagement.  In september moet jeugdhuis Den Deugniet van de gemeente de deuren sluiten. Buurtbewoners klagen al jaren over geluidsoverlast. Jongeren zouden er in de buurt ook drugs gebruiken, en er verdwijnt geld uit de kassa. 

Vijfde termijn voor burgemeester Lanssens ?

Ook in Koekelare stijgt de kieskoorts. Patrick Lanssens is al sinds 1995 burgemeester van Koekelare. Benieuwd of hij voor een vijfde termijn gaat, of de kans geeft aan een jongere collega. In 2012 is de sp.a met ruim 39 procent van de stemmen nog 2 zetels vooruit gegaan. De krappe meerderheid wordt gevormd met N-VA, dat 1 zetel heeft. Marc Devrome wordt schepen, en dat met nog geen 200 persoonlijke voorkeurstemmen.

Ook dit was Koekelare in 2017

 

Nieuwsjaaroverzicht op Kerstmis

2017 was een opmerkelijk jaar in West-Vlaanderen. Het jaar waarin boeren wekenlang kampten met een ongeziene droogte. Het jaar van heel wat dierenleed, blootgelegd door Animal Rights. Het jaar van brutaal afscheid nemen van al teveel mensen zoals Sofie Muylle, Ann-Laure Decadt of Mailys Descamps en haar grootouders.

2017 was vooral ook het jaar waarin heel wat West-Vlamingen op straat kwamen. Solidariteit of engagement bestaan nog, meer dan ooit, lijkt het wel. Om hun steun te betuigen mensen die plots uit het leven verdwenen. Maar ook voor Priester Luk uit Zedelgem, of om spullen in te zamelen voor de bewoners van De Sterre, die hun hebben en houden verloren na een brand. Of om te protesteren, tegen het jobverlies bij Bombardier of tegen de schoolhervorming in Roeselare,…

“2017, het liet ons niet koud” is de titel van het West-Vlaams jaaroverzicht. Herbekijk het hier.

    Auteurs: 
    Redactie