Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dit was 2017 in Ingelmunster

Dit was 2017 in Ingelmunster

Nieuws
18/12/2017

Nieuwe brug over kanaal

Het centrum van Ingelmunster ondergaat een ware metamorfose. Na jaren van voorbereidingen gaan de werken voor een nieuwe centrumbrug begin juli eindelijk van start.  De brug over het kanaal Roeselare-Leie wordt afgebroken. De brug is te laag om grotere boten door te laten. De constructie maakt nu plaats voor een nieuwe brug die hoger en langer is.

Ook in de stationsomgeving zijn er werken om die veiliger te maken. Een nieuwe tunnel onder de spoorweg moet zorgen voor een veilige oversteek voor fietsers en voetgangers.

Oude brouwerij tegen de vlakte

Nog meer werken in het centrum gebeuren in de Oostrozebekestraat. De verlaten site van brouwerij Van Honsebrouck verdwijnt na de verhuizing van de brouwerijactiviteiten naar Izegem. De gebouwen worden in de zomer afgebroken. Ze maken plaats voor een nieuwe woonwijk met heel wat groen.

(Lees verder onder de foto)

 

Zware brand moeilijk te blussen

Begin oktober wordt Ingelmunster opgeschrikt door een zware brand bij bakkerijgrondstoffen Soenens. Het vuur is heel moeilijk te blussen want de brand ontstaan in de koelcellen. Isolatiemateriaal vat vuur. Heel wat brandweerkorpsen uit de buurt worden opgeroepen om het vuur te bestrijden.

Afscheid van politiek monument

Ingelmunster neemt afscheid van oud-burgemeester Rik Vankeirsbilck. Hij sterft eind augustus op 82-jarige leeftijd. Vankeirsbilck was twintig jaar lang burgemeester en zetelde ook in de Kamer voor de toenmalige CVP, nu CD&V. Van januari tot mei 1988 was hij voorzitter van de Kamer en hij was ook jarenlang ondervoorzitter.

 

Nieuwsjaaroverzicht op Kerstmis

2017 was een opmerkelijk jaar in West-Vlaanderen. Het jaar waarin boeren wekenlang kampten met een ongeziene droogte. Het jaar van heel wat dierenleed, blootgelegd door Animal Rights. Het jaar van brutaal afscheid nemen van al teveel mensen zoals Sofie Muylle, Ann-Laure Decadt of Mailys Descamps en haar grootouders.

2017 was vooral ook het jaar waarin heel wat West-Vlamingen op straat kwamen. Solidariteit of engagement bestaan nog, meer dan ooit, lijkt het wel. Om hun steun te betuigen mensen die plots uit het leven verdwenen. Maar ook voor Priester Luk uit Zedelgem, of om spullen in te zamelen voor de bewoners van De Sterre, die hun hebben en houden verloren na een brand. Of om te protesteren, tegen het jobverlies bij Bombardier of tegen de schoolhervorming in Roeselare,…

“2017, het liet ons niet koud” is de titel van het West-Vlaams jaaroverzicht. Herbekijk het hier.

    Auteurs: 
    Redactie