Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dit was 2017 in Ichtegem

Dit was 2017 in Ichtegem

Nieuws
18/12/2017

Brand in vetsmelterij

Op politiek en ander vlak blijft het rustig in Ichtegem. Op 20 juni rukken wel 80 brandweermannen uit om een brand in de vetsmelterij van Eernegem onder controle te krijgen. Nog in juni verbiedt Ichtegem het oppompen van water om de grote droogte te bestrijden. Omgekeerde situatie op 11 augustus, als de Dorpsstraat in Bekegem blank komt te staan door overvloedige regenval.

(Lees verder onder de foto)

 

Wereldrecord: "De langste schreeuw"

Ichtegem is trouwens een wereldrecord rijker. 350 kinderen van de basisscholen hielden een schreeuw tien minuten lang vol. De schreeuw wil in het kader van de ‘TE GEK’-campagne het taboe rond psychische problemen doorbreken. Helaas wordt het record niet opgenomen in het Guinness Book. De organisatoren zagen af van de procedure om het boek te halen.

 

En ook nog dit

 

Nieuwsjaaroverzicht op Kerstmis

2017 was een opmerkelijk jaar in West-Vlaanderen. Het jaar waarin boeren wekenlang kampten met een ongeziene droogte. Het jaar van heel wat dierenleed, blootgelegd door Animal Rights. Het jaar van brutaal afscheid nemen van al teveel mensen zoals Sofie Muylle, Ann-Laure Decadt of Mailys Descamps en haar grootouders.

2017 was vooral ook het jaar waarin heel wat West-Vlamingen op straat kwamen. Solidariteit of engagement bestaan nog, meer dan ooit, lijkt het wel. Om hun steun te betuigen mensen die plots uit het leven verdwenen. Maar ook voor Priester Luk uit Zedelgem, of om spullen in te zamelen voor de bewoners van De Sterre, die hun hebben en houden verloren na een brand. Of om te protesteren, tegen het jobverlies bij Bombardier of tegen de schoolhervorming in Roeselare,…

“2017, het liet ons niet koud” is de titel van het West-Vlaams jaaroverzicht. Herbekijk het hier.

    Auteurs: 
    Redactie