Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dit was 2017 in Dentergem

Dit was 2017 in Dentergem

Nieuws
18/12/2017

Brugse triatleet komt om het leven

In Markegem komt een wielertoerist om het leven bij een aanrijding. Het gaat om een Brugse triatleet. Hij zou normaal later dit jaar deelnemen aan de Iron Man in Hawaii.

AED-toestellen in politiecombi's

Burgemeester Koenraad Degroote, ook kamerlid voor N-VA, lanceert het idee om ook politiecombi’s uit te rusten met AED-toestellen. Daarmee kan je het hart reanimeren. Degroote heeft vernomen dat geen enkele politiecombi hier daarmee is uitgerust, wel in bijvoorbeeld Aalst, Geraardsbergen en Hasselt.

En het hing al een tijd in de lucht, maar nu is het officieel: Dentergem bouwt mee aan een nieuw zwembad in Wielsbeke, samen met die gemeente en met Oostrozebeke. Het intergemeentelijk bad, belangrijk voor het schoolzwemmen, moet in 2022 klaar zijn.

Het Menapische varken

Varkenskweker Ruben Brabant uit Dentergem kweekt in samenwerking met de universiteit Gent het Menapische varken. Met de kruising van zuivere, oude varkenslijnen willen ze het varken dat hier 2.000 jaar geleden in de bossen en weiden rond liep, nieuw leven inblazen.

(Lees verder onder de foto)


 

Ook dit was Dentergem in 2017

 

Nieuwsjaaroverzicht op Kerstmis

2017 was een opmerkelijk jaar in West-Vlaanderen. Het jaar waarin boeren wekenlang kampten met een ongeziene droogte. Het jaar van heel wat dierenleed, blootgelegd door Animal Rights. Het jaar van brutaal afscheid nemen van al teveel mensen zoals Sofie Muylle, Ann-Laure Decadt of Mailys Descamps en haar grootouders.

2017 was vooral ook het jaar waarin heel wat West-Vlamingen op straat kwamen. Solidariteit of engagement bestaan nog, meer dan ooit, lijkt het wel. Om hun steun te betuigen mensen die plots uit het leven verdwenen. Maar ook voor Priester Luk uit Zedelgem, of om spullen in te zamelen voor de bewoners van De Sterre, die hun hebben en houden verloren na een brand. Of om te protesteren, tegen het jobverlies bij Bombardier of tegen de schoolhervorming in Roeselare,…

“2017, het liet ons niet koud” is de titel van het West-Vlaams jaaroverzicht. Herbekijk het hier.

    Auteurs: 
    Redactie