Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dit was 2017 in Deerlijk

Dit was 2017 in Deerlijk

Nieuws
18/12/2017

Zwembad en Brandweerkazerne

Deerlijk komt aan het begin van het jaar met goed nieuws over het zwembad. Dat het samen met Anzegem zal gebeuren was al duidelijk, maar nu weten we ook waar: op de Ploeterput in Vichte, naast CC De Stringe.

Naast het zwembad wachten ze in Deerlijk ook nog altijd op een brandweerkazerne. Voor de oude kazerne laat de gemeente een masterplan opstellen. De Deerlijknaars krijgen inspraak en mogen hun mening geven.

Ondernemende gemeente

Deerlijk profileert zich graag als actieve en ondernemende gemeente, en krijgt daarin bevestiging in het voorjaar. Chocolatier Hannes Dheedene is voor zelfstandigenorganisatie UNIZO dé West-Vlaamse starter van het jaar. Tine Dujardin is dan weer de Vastgoedbeloft van het Jaar.

Kort nadat ook Deerlijkse textielbedrijven zich presenteren op de bekende vakbeurs Domotex, in Duitsland, maakt één van hen bekend dat ze er straks wegtrekken. Osta Carpets verhuist op termijn naar Evolis in Kortrijk.

(Lees verder onder de foto)

 

Ook dit was Deerlijk in 2017

 

Nieuwsjaaroverzicht op Kerstmis

2017 was een opmerkelijk jaar in West-Vlaanderen. Het jaar waarin boeren wekenlang kampten met een ongeziene droogte. Het jaar van heel wat dierenleed, blootgelegd door Animal Rights. Het jaar van brutaal afscheid nemen van al teveel mensen zoals Sofie Muylle, Ann-Laure Decadt of Mailys Descamps en haar grootouders.

2017 was vooral ook het jaar waarin heel wat West-Vlamingen op straat kwamen. Solidariteit of engagement bestaan nog, meer dan ooit, lijkt het wel. Om hun steun te betuigen mensen die plots uit het leven verdwenen. Maar ook voor Priester Luk uit Zedelgem, of om spullen in te zamelen voor de bewoners van De Sterre, die hun hebben en houden verloren na een brand. Of om te protesteren, tegen het jobverlies bij Bombardier of tegen de schoolhervorming in Roeselare,…

“2017, het liet ons niet koud” is de titel van het West-Vlaams jaaroverzicht. Herbekijk het hier.

    Auteurs: 
    Redactie