Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dit was 2017 in De Panne

Dit was 2017 in De Panne

Nieuws
18/12/2017

Kritiek op plannen

In februari wordt de heraanleg van de Markt van De Panne goedgekeurd. Er kwam heel wat kritiek op de plannen. De oppositie vindt de volledige heraanleg onnodig en heeft het over weggesmeten geld. Het gemeentebestuur beslist dat het beeldbepalend hotel Mon Bijou op de hoek van de Zeelaan en de Markt afgebroken mag worden. Het hotel werd  in de loop der jaren verschillende keren aangepast en verbouwd. Daarom is uiteindelijk beslist dat het tegen de grond mag.

(Lees verder onder de foto)

 

Slagbomen bij tramoverweg 

De burgemeester van De Panne wil dat er slagbomen komen aan de tramoverweg vlakbij Plopsaland in De Panne. Ze lanceert de oproep na verschillende ongevallen waarbij één dodelijk slachtoffer viel.

Tijdens de zomer  worden de Vijvers Markey in Adinkerke doorzocht. Duikers zoeken er naar wapens die mogelijk gebruikt werden door de Bende van Nijvel. Volgens een bron werden ze kort na de laatste raid op het Delhaize-warenhuis in Aalst, 31 jaar geleden, gedumpt in de vijvers in Adinkerke.

 

Ook dit was De Panne in 2017

 

Nieuwsjaaroverzicht op Kerstmis

2017 was een opmerkelijk jaar in West-Vlaanderen. Het jaar waarin boeren wekenlang kampten met een ongeziene droogte. Het jaar van heel wat dierenleed, blootgelegd door Animal Rights. Het jaar van brutaal afscheid nemen van al teveel mensen zoals Sofie Muylle, Ann-Laure Decadt of Mailys Descamps en haar grootouders.

2017 was vooral ook het jaar waarin heel wat West-Vlamingen op straat kwamen. Solidariteit of engagement bestaan nog, meer dan ooit, lijkt het wel. Om hun steun te betuigen mensen die plots uit het leven verdwenen. Maar ook voor Priester Luk uit Zedelgem, of om spullen in te zamelen voor de bewoners van De Sterre, die hun hebben en houden verloren na een brand. Of om te protesteren, tegen het jobverlies bij Bombardier of tegen de schoolhervorming in Roeselare,…

“2017, het liet ons niet koud” is de titel van het West-Vlaams jaaroverzicht. Herbekijk het hier.

    Auteurs: 
    Redactie