Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dit was 2017 in Bredene

Dit was 2017 in Bredene

Nieuws
18/12/2017

Storm Dieter 

De storm Dieter van 14 januari zorgt voor ongerustheid aan de kust. Overstromingen blijven uit maar de storm zorgt voor heel wat schade aan onze stranden en duinen. Vooral in Bredene is de schade groot. Er ontstaan hoge kliffen en dat kan gevaarlijk zijn. Het gemeentebestuur van Bredene sluit tijdelijk alle strandtoegangen af. De Vlaamse overheid investeert 17 miljoen euro in het herstel van de stranden. Er wordt ruim 1 miljoen kubieke meter zand opgespoten. In april zijn alle werken klaar.

(Lees verder onder de foto)

 

Herrie over Spuikom

Het gemeentebestuur is niet opgezet met de plannen voor een kabelbaan op de Spuikom.  De Spuikom mag dan al Oostends grondgebied zijn, de lasten van het project zullen volledig op de schouders van Bredene terecht komen. Ook zijn de watersportclubs die gebruikmaken van de Spuikom geen voorstander van het nieuwe project.

Kanaalzwemmer haalt het niet

Bredenaar Timothy Christiaen wil stunten en het kanaal twee maal over zwemmen. Na 8 uur zwemmen moest hij zijn poging onderbreken, omwille van hevige pijn in de schouder. Met zijn krachttoer zamelde Timothy geld in voor Bednet. Dat is een organisatie die zieke kinderen de kans geeft om thuis live de les te volgen via de computer.​

En ook nog dit

 

Nieuwsjaaroverzicht op Kerstmis

2017 was een opmerkelijk jaar in West-Vlaanderen. Het jaar waarin boeren wekenlang kampten met een ongeziene droogte. Het jaar van heel wat dierenleed, blootgelegd door Animal Rights. Het jaar van brutaal afscheid nemen van al teveel mensen zoals Sofie Muylle, Ann-Laure Decadt of Mailys Descamps en haar grootouders.

2017 was vooral ook het jaar waarin heel wat West-Vlamingen op straat kwamen. Solidariteit of engagement bestaan nog, meer dan ooit, lijkt het wel. Om hun steun te betuigen mensen die plots uit het leven verdwenen. Maar ook voor Priester Luk uit Zedelgem, of om spullen in te zamelen voor de bewoners van De Sterre, die hun hebben en houden verloren na een brand. Of om te protesteren, tegen het jobverlies bij Bombardier of tegen de schoolhervorming in Roeselare,…

“2017, het liet ons niet koud” is de titel van het West-Vlaams jaaroverzicht. Herbekijk het hier.

    Auteurs: 
    Redactie