Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dit was 2017 in Beernem

Dit was 2017 in Beernem

Nieuws
18/12/2017

Protest tegen windmolens

Er komen veel bezwaren tegen de komst van drie windmolens langs de E40. Twee turbines zouden gebouwd worden langs de kant van de Miseriestraat en één langs de zijde van de Beelkens. Beernem heeft uiteindelijk een negatief advies gegeven tegen de komst van de windmolens op haar grondgebied. 

Nieuwe fuifzaal

Er is goed nieuws voor de Beernemse jeugd : de nieuwe fuif- en turnzaal ‘De Boest’ is klaar. Het gebouw op de site Drogenbrood biedt een oplossing voor de dringende nood aan  fuifruimte.  De nieuwe zaal kan tot 550 feestneuzen aan. Die capaciteit was dringend nodig in Beernem na het wegvallen van zaal Reigerlo en door de eerder beperkte capaciteit van Jeugdhuis The Nooddle. Ook biedt de zaal een alternatief  voor de verouderde turnzaal in de Bloemendalestraat. De nieuwe zaal krijgt als naam De Boest. De Boest verwijst naar De Boeie, maar ook naar Beernem, Oedelem en Sint-Joris. Beernemnaars mogen nu ook fuiven tot 4 uur.

Station wordt afgebroken

In Beernem is de afbraak van het stationsgebouw gestart. De aanleg van het derde en vierde spoor luidt een belangrijke fase in voor de herinrichting van de stationsomgeving. Beernem blijft ook samen met omliggende gemeenten ijveren voor een groter treinaanbod vanuit de gemeente. In de Beernem nemen wekelijks 5.000 mensen de trein. 

(Lees verder onder de foto)

 

Nieuwsjaaroverzicht op Kerstmis

2017 was een opmerkelijk jaar in West-Vlaanderen. Het jaar waarin boeren wekenlang kampten met een ongeziene droogte. Het jaar van heel wat dierenleed, blootgelegd door Animal Rights. Het jaar van brutaal afscheid nemen van al teveel mensen zoals Sofie Muylle, Ann-Laure Decadt of Mailys Descamps en haar grootouders.

2017 was vooral ook het jaar waarin heel wat West-Vlamingen op straat kwamen. Solidariteit of engagement bestaan nog, meer dan ooit, lijkt het wel. Om hun steun te betuigen mensen die plots uit het leven verdwenen. Maar ook voor Priester Luk uit Zedelgem, of om spullen in te zamelen voor de bewoners van De Sterre, die hun hebben en houden verloren na een brand. Of om te protesteren, tegen het jobverlies bij Bombardier of tegen de schoolhervorming in Roeselare,…

“2017, het liet ons niet koud” is de titel van het West-Vlaams jaaroverzicht. Herbekijk het hier.

    Auteurs: 
    Redactie