Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dit was 2017 in Ardooie

Dit was 2017 in Ardooie

Nieuws
18/12/2017

Positief bedrijvennieuws 

Ardooie is een dynamische gemeente met heel wat bedrijven die zich in de kijker werpen, soms zelfs internationaal.  Zo neemt diepvriesbedrijf Ardo begin september een Canadese voedingsbedrijf over en ziet in één klap zijn omzet stijgen tot boven één miljard euro.

Ardo stelt ook een nieuw samenwerkingsverband voor met een vijftigtal landbouwers uit de buurt. Samen leggen ze een enorm bufferbekken aan met een ondergrondse leidingen om de akkers te besproeien in een periode van droogte. Het gaat om een primeur in Vlaanderen.

Ook voedingsbedrijf d’Arta pakt uit met positief nieuws: het bouwt een volledige nieuwe stockageruimte. En ook textielbedrijf Sioen komt naar buiten met een opvallend initiatief: het wil zeewier kweken voor onze kust.

(Lees verder onder de foto)

 

Vrouw moet 100.000 euro ophoesten

En tenslotte is er ook het verhaal van de vrouw van 81 die 100.000 euro moest ophoesten voor de sanering van haar tuin na een stookolielek van haar tank. De reportage op Focus-WTV doet heel wat stof opwaaien. Even later komt het goede nieuws dat het Stookoliefonds toch tussenkomt in de kosten.

 

Ook dit was Ardooie in 2017

 

Nieuwsjaaroverzicht op Kerstmis

2017 was een opmerkelijk jaar in West-Vlaanderen. Het jaar waarin boeren wekenlang kampten met een ongeziene droogte. Het jaar van heel wat dierenleed, blootgelegd door Animal Rights. Het jaar van brutaal afscheid nemen van al teveel mensen zoals Sofie Muylle, Ann-Laure Decadt of Mailys Descamps en haar grootouders.

2017 was vooral ook het jaar waarin heel wat West-Vlamingen op straat kwamen. Solidariteit of engagement bestaan nog, meer dan ooit, lijkt het wel. Om hun steun te betuigen mensen die plots uit het leven verdwenen. Maar ook voor Priester Luk uit Zedelgem, of om spullen in te zamelen voor de bewoners van De Sterre, die hun hebben en houden verloren na een brand. Of om te protesteren, tegen het jobverlies bij Bombardier of tegen de schoolhervorming in Roeselare,…

“2017, het liet ons niet koud” is de titel van het West-Vlaams jaaroverzicht. Herbekijk het hier.

    Auteurs: 
    Redactie