Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dit was 2017 in Alveringem

Dit was 2017 in Alveringem

Nieuws
18/12/2017

Commotie over 70 kilometer per uur op N8

De burgemeester van Alveringem Gerard Liefooghe pleit voor 80 kilometer per uur op de N8, zoals in Nederland. De meningen om over de beslissing om de maximumsnelheid op de gewestwegen - en dus ook de N8 - naar beneden te halen van 90 kilometer per uur naar 70 kilometer per uur zijn verdeeld. Sommigen willen de snelheid weer optrekken tot 90 kilometer per uur. Maar dat vindt de vzw ouders van verongelukte kinderen geen goed idee.

Uit tellingen van politie blijkt alvast dat het aantal ongevallen op N8 gedaald is nadat de maximumsnelheid met 20 kilometer naar beneden gehaald is van 90 tot 70 kilometer per uur.

Het aantal inbraken in zone Spoorkin daalt

In de  politiezone Spoorkin (Alveringem, Lo-Reninge, Veurne) is het aantal inbraken er tot een tiende van wat het was in 2014. Allicht hebben de verscherpte grenscontroles, na de aanslagen in Frankrijk en België, ook inbrekers tegengehouden. De grenzen worden nu beter bewaakt. Er zijn ook meer buurtinformatiewerken en sociale media worden beter ingezet in de strijd tegen criminaliteit.

 

Ook dit was Alveringem in 2017

 

Nieuwsjaaroverzicht op Kerstmis

2017 was een opmerkelijk jaar in West-Vlaanderen. Het jaar waarin boeren wekenlang kampten met een ongeziene droogte. Het jaar van heel wat dierenleed, blootgelegd door Animal Rights. Het jaar van brutaal afscheid nemen van al teveel mensen zoals Sofie Muylle, Ann-Laure Decadt of Mailys Descamps en haar grootouders.

2017 was vooral ook het jaar waarin heel wat West-Vlamingen op straat kwamen. Solidariteit of engagement bestaan nog, meer dan ooit, lijkt het wel. Om hun steun te betuigen mensen die plots uit het leven verdwenen. Maar ook voor Priester Luk uit Zedelgem, of om spullen in te zamelen voor de bewoners van De Sterre, die hun hebben en houden verloren na een brand. Of om te protesteren, tegen het jobverlies bij Bombardier of tegen de schoolhervorming in Roeselare,…

“2017, het liet ons niet koud” is de titel van het West-Vlaams jaaroverzicht. Herbekijk het hier.

    Auteurs: 
    Redactie