Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Directie Spes Nostra: "Dit doet pijn" (VIDEO)

Directie Spes Nostra: "Dit doet pijn" (VIDEO)

Nieuws
20/04/2021

Heidi Denys, directeur 2de en 3de graad Aso: “Hoe zwaar de school zelf getroffen is, weet de directie op dit moment (9u00) niet. Ze vermoedt dat er vooral rook-, roet- en waterschade zal zijn. “Gezien het vroege uur waren er geen leerlingen op school, dus dat is wel goed.”

Maatregelen school

De school blijft vandaag gesloten. Via sociale media en smartschool is dan ook aan alle leerlingen gevraagd om thuis te blijven en van daaruit les te volgen. (lees verder onder de video)

    Historisch gebouw

    “Het is jammer, het is een groot historisch gebouw. De zusters liggen ons ook na aan het hart. Gelukkig is er ook niemand van hen gewond. Die zijn geëvacueerd. Maar dit doet pijn als je dit ziet. Ook voor de zusters zal dit een enorme klap zijn. Echt jammer.”

    Frederik Tack, directeur eerste graad, vult aan: “Het is schrikken, en het heeft organisatorisch zware gevolgen. Maar onze gedachten gaan vooral naar de zusters. De meeste van hen zijn al van oudere leeftijd. Voor hen is dit een zware dobber dat zij hun klooster in de vlammen zien opgaan.”

    Bekijk ook:

    Auteurs: