Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Directeurs moeten minder of geen les meer geven

Directeurs moeten minder of geen les meer geven

Nieuws
31/08/2018

Voor de meeste directeurs is dat een opluchting. Maar ze zijn vooral bezorgd over de werkingsmiddelen, die veelal ontoereikend zijn en waarmee ze dus creatief moeten zijn om de kinderen te geven waar ze recht op hebben. Hilde Huyghebaert, directeur Vrije Basisschool Woumen: “Ik had vroeger 4 uur lesopdracht en vanaf nu moet ik dat niet meer doen, wat voor mij een hele opluchting is dat het er niet meer bij hoort. 4 uur les betekent ook veel voorbereiding en verbeterwerk.

Toch zal Hilde Huyghebaert dit jaar nog voor de klas staan. Wanneer leerkrachten op navorming gaan moeten ze vervangen worden en dat is moeilijk. En er is nog meer. De gebouwen van de basisschool in Woumen zijn oud en niet meer aangepast aan de noden van een moderne onderwijsinstelling. Met de huidige werkingsmiddelen is voortdurend improviseren.

“Nu moet ik heel wat klusjes proberen zelf op te lossen, creatief te zijn, want geld voor een vakman is er niet. Gelukkig kan ik rekenen op een goed oudercomité, op ouders of vrijwilligers die willen komen helpen.”

Woumen wil één gebouw renoveren en daarnaast ook een nieuw gebouw optrekken. Maar dat kost geld. De school hoopt om nog een duwtje in de rug te krijgen om de leninglast te verlichten.

Auteurs: 
Stefaan Six