Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Digihubs slaan digitale brug tussen bedrijfs- en onderzoekswereld

Digihubs slaan digitale brug tussen bedrijfs- en onderzoekswereld

Nieuws
05/05/2021

Dat is een experimenteerruimte waar ondernemingen terecht kunnen met al hun praktische vragen over digitale technologie. Op initiatief van minister Crevits start Voka in elke Vlaamse provincie een digihub op, telkens in een uniek partnerschap tussen kennisinstellingen, de overheid en het bedrijfsleven. In totaal wordt meer dan vijf miljoen euro uitgetrokken om via de Voka Digihubs 500 kmo’s te begeleiden.

Labo

Een onderneming kan in een Voka Digihub terecht om een praktisch probleem aan te pakken aan de hand van digitale technologie. Zoals hoe het voorraadbeheer optimaliseren door middel van sensortechnologie of kan gametechnologie helpen om betere opleidingen aan te bieden. Samen met de best geplaatste specialisten van een Vlaamse kennisinstelling wordt in een laagdrempelige labo-omgeving gezocht naar een goede oplossing. Want niet elke kmo heeft een eigen afdeling onderzoek & ontwikkeling. Die toepassingen kunnen in het lab worden uitgetest.

In elke Vlaamse provincie opent een Voka Digihub. Voor de ontwikkeling en de uitbating van de Voka Digihubs werkt Voka samen met universiteiten, hogescholen, Flanders’ Make, SIRRIS en andere partners. De Voka Digihubs zijn gevestigd bij bestaande Vlaamse kennisinstellingen en maken gebruik van de aldaar aanwezige (labo)-infrastructuur. Joris Hindryckx, algemeen directeur van VIVES: “VIVES is een trotse partner van de eerste Voka Digihub. We stellen onze expertise en infrastructuur graag ter beschikking van ondernemers met sprankelende voorstellen.”

Auteurs: 
Redactie